Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Bátovská Fialková sa vracia do súťažného kolotoča. Pribudne aj nový tréner
Zdielať na

Bátovská Fialková sa vracia do súťažného kolotoča. Pribudne aj nový tréner

Zdroj: SITA/Archívne foto

BANSKÁ BYSTRICA – Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková sa po vyše ročnej pauze vráti do súťažného kolotoča. Od marca 2023 pauzovala z dôvodu materských povinností, po narodení dcérky však už začala trénovať a motiváciou je pre ňu aj spolupráca s koučom bežeckého lyžovania Martinom Bajčičákom.

Trénovať bude vo veľkej skupine

Bývalý slovenský reprezentant v behu na lyžiach Bajčičák prijal aj ponuku Slovenského zväzu biatlonu trénovať mužskú reprezentáciu. Bátovská Fialková sa tak ocitne vo väčšom tíme. "Je to veľká novinka trénovať v takej veľkej skupine. Teším sa na to. Verím, že mi chalani pomôžu dostať sa do formy a že aj oni budú vidieť môj profesionálny prístup a môžu sa posunúť hore," prezradila a k svojmu návratu Paulína Bátovská Fialková. "Priznám sa, že som nevedela, či budem ešte pokračovať v športovej kariére. Zdôverila som sa s mojimi pocitmi Martinovi Bajčičákovi a povedali sme si, že pôjdeme do toho a pripravíme sa smerom k olympiáde v Cortine d'Ampezzo 2026,“ dodala Bátovská Fialková.

Nový model má zlepšiť výkony

Bajčičák bude trénovať zhruba šesťčlenný mužský tím s viacerými mladými biatlonistami a juniormi, medzi ktorými nebude chýbať ani talentovaný 19-ročný Jakub Borguľa. V mladej zostave je 31-ročná Paulína Bátovská Fialková jedinou ženou. "Chlapci v tíme sú mladí, výkonnostne jej podobní, keďže sú v mladom veku. Dáme teda dokopy silný tím, všetci sa vzájomne potiahnu v tréningu. Verím, že sa vytvorí dobrá skupina,“ uviedol na tlačovej besede vo štvrtok 25. apríla Martin Bajčičák.

S novým modelom je spokojný aj prezident Slovenského zväzu biatlonu Peter Vozár. "Bolo našou ambíciou dotiahnuť nového trénera do slovenského biatlonu. Verím, že pôjde o vzájomnú synergiu, teda že mladí chalani potiahnu Paulínu. A naopak ona je veľká športovkyňa, ktorá im vie svoje skúsenosti odovzdať,“ uviedol Vozár.

Súvisiace články

Najčítanejšie