Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Najatraktívnejšie štvrťfinále skončilo expresne. Košice jednoznačne zdolali Slovan
Zdielať na

Najatraktívnejšie štvrťfinále skončilo expresne. Košice jednoznačne zdolali Slovan

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Najatraktívnejšia štvrťfinálová séria hokejovej Tipos extraligy skončila v najkratšom možnom čase. Košičania uspeli v Bratislave aj v sobotu 23. marca víťazstvom 2:4 a celú sériu ovládli 4:0 na zápasy.

Sériu sa nepodarilo zdramatizovať 

Belasí pred takmer zaplneným štadiónom skúsili sériu zdramatizovať, opäť sa však nevyhli chybám, čo oceliari nezabudli potrestať. "Po každej chybe, čo sme urobili, dali gól. Ťažko sa potom vyhráva. My sme hrali hokej, Košice hrali play-off hokej," povedal po zápase útočník Slovana Miroslav Preisinger. Aj podľa kapitána tímu z Bratislavy Michala Sersena treba uznať, že Košice vyhrali zaslúžene.

Obhajcovia titulu prišli do Bratislavy minimálne po jedno víťazstvo. Odniesli si dve a majú tak čas si pred semifinále odfúknuť. "V prvom rade klobúk dole pred Slovanom, vynikajúca séria. Páčilo sa mi, že sa napriek rivalite nezachádzalo do zákerností," uviedol útočník Košíc Marek Slovák.

Košičania sa tešia na oddych

Kapitán Oceliarov Michal Chovan pochválil hlavne defenzívny výkon, ktorý považuje za rozhodujúci faktor v zápasoch play-off. Hráči Košíc sa tešia, že sériu zápasov ukončili čo najskôr a pred semifinálovými zápasmi si môžu poriadne oddýchnuť. 

Naopak pre belasých sa náročná sezóna poznamenaná trénerskými rošádami končí. "Musím našim chlapcom poďakovať, že sme sa vôbec dostali do štvrťfinále. Ostatné je už len nadstavba. Teraz Slovan nemá na to, aby konkuroval Košiciam," poznamenal tréner Slovana Peter Oremus. Oremus tiež vyzdvihol fanúšikov Slovana, ktorí napriek prehre po zápase zostali stáť a tlieskali.

Súvisiace články

Najčítanejšie