Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slovensko už v Lige majstrov nebude mať zástupcu, nahradí ho poľský šampión
Zdielať na

Slovensko už v Lige majstrov nebude mať zástupcu, nahradí ho poľský šampión

ZÜRICH / Slovensko nebude mať v sezóne 2024/2025 svojho zástupcu v Hokejovej lige majstrov. Dôvodom sú neuspokojivé výsledky slovenských klubov v uplynulých troch ročníkoch Ligy majstrov. Vedenie súťaže sa rozhodlo slovenského majstra nahradiť poľským šampiónom.

Slovenské kluby mohli v minulých sezónach štartovať v Lige majstrov len na základe pozvánky od vedenia súťaže (CHL). Predstavitelia CHL rozhodujú na základe viacerých kritérií, ako napríklad športová konkurencieschopnosť, štruktúra riadenia, infraštruktúra a návštevnosť. Pozvánku do nadchádzajúcej sezóny už slovenský majster nedostal.

Dôvodom je doterajší neúspech slovenských klubov

"Keďže slovenskí zástupcovia neboli v uplynulých troch sezónach v zápasoch CHL po športovej stránke úspešní, CHL dospela k rozhodnutiu, že je férové rotovať a umožniť Poľsku, aby sa v nasledujúcom ročníku opäť ukázalo na európskej scéne," uviedlo vedenie súťaže v stanovisku na svojej oficiálnej webstránke.

​​Okrem Poľska dostali pozvánky aj kluby z Dánska, Francúzska, Nórska a Veľkej Británie. Sezóna 2024/2025 v Lige majstrov sa bude opäť hrať s 24 tímami. Jedno miesto je rezervované pre obhajcu titulu Servette Ženeva, 18 miesteniek sa rozdelí medzi účastníkov zo zakladajúcich krajín a päť tímov bude súťažiť na základe pozvánky.

Slovenské tímy nedokázali v uplynulých ročníkoch Ligy majstrov postúpiť zo základnej fázy do vyraďovacej. V sezóne 2023/2024 v novom formáte súťaže nezískal extraligový majster HC Košice v šiestich zápasoch, ako jediný z účastníkov, ani jeden bod a skončil v tabuľke základnej časti na poslednom 24. mieste.

Súvisiace články