Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Calzona je napriek prehre so svojim tímom spokojný. Urobili sme maximum, tvrdí
Zdielať na

Calzona je napriek prehre so svojim tímom spokojný. Urobili sme maximum, tvrdí

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / V sobotu 23. marca inkasovala slovenská futbalová reprezentácia proti Rakúsku najrýchlejší gól v histórii. Hneď po rozohrávke sa hostia vyrútili dopredu a už v 6. sekunde otvoril skóre Christoph Baumgartner. V 83. minúte pridali Rakúšania poistku, keď sa po akcii dvoch striedajúcich hráčov presadil Andreas Weimann. Naši futbalisti nakoniec podľahli na Tehelnom poli Rakúsku 0:2.

Calzona bol spokojný

Napriek prehre 0:2 v prípravnom zápase s Rakúskom, bol tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona spokojný s predvedeným výkonom a hráčom sa zaň poďakoval. Talian zároveň vyzdvihol kvality súpera a zopakoval svoje tvrdenie z predzápasovej tlačovej konferencie, podľa ktorého môžu byť Rakúšania prekvapením finálového turnaja Majstrovstiev Európy v Nemecku.

"Urobili sme maximum, hrali sme proti silnému súperovi. Som spokojný, hráčom som poďakoval a oni sami mi povedali, že pred pár rokmi by sme s týmto súperom prehrali s väčším rozdielom. Čo sa týka rýchleho gólu, vedeli sme, že Rakúšania majú v repertoári tri druhy rozohrávky a jednu z nich použili v tomto zápase. Samozrejme, že keby ten gól nepadol, mohol to byť iný zápas," uviedol Calzona.

Slovenskú reprezentáciu trápia zranenia

V marcovom termíne chýbajú reprezentácii viacerí hráči - kapitán Milan Škriniar, Róbert Polievka, Denis Vavro, Ivan Schranz, Ľubomír Šatka, Matúš Bero a Erik Jirka. Pre zranenia nastúpila proti Rakúsku úplne nová stopérska dvojica Norbert Gyömbér a Adam Obert. Už beztak dosť oslabený tím prišiel v dueli s Rakúskom aj o Petra Pekaríka a Tomáša Suslova, ktorí pre zranenie zápas nedohrali a v nedeľu 24. marca ich čakali vyšetrenia magnetickou rezonanciou.

Proti Nórsku sa nepredstaví ani brankárska jednotka Martin Dúbravka, ktorý od Calzonu dostal osobné voľno. Brankára Newcastle United v kádri nahradí Dominik Takáč zo Spartak Trnava. "Tak, ako to Rakúšania dvakrát trafili, tak my dnes bohužiaľ nie," povedal po zápase Dúbravka.

Vo výkone našli pozitíva

Duel proti Rakúšanom ukázal hráčom a trénerom aj viacero pozitív, na ktorých treba v ďalšej príprave na tohtoročný turnaj stavať. Podľa slov Lukáša Haraslína bol zápas dobrou previerkou pred EURO. "Musíme si zobrať všetky pozitíva, ktoré sme tam mali a chyby sa pokúsime odstrániť v ďalších zápasoch.  Ešte máme tri prípravné zápasy, v ktorých si môžeme natrénovať niektoré veci. Pevne verím, že nás to posunie ďalej a dobre sa pripravíme," uzavrel Lukáš Haraslín.

Súvisiace články

Najčítanejšie