Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sagan podstúpil operáciu srdca. Po 15 dňoch budem späť na bicykli, tvrdí
Zdielať na

Sagan podstúpil operáciu srdca. Po 15 dňoch budem späť na bicykli, tvrdí

Zdroj: TASR

ANCONA / Trojnásobný majster sveta Peter Sagan verí, že sa po 15 dňoch odpočinku opäť vráti do tréningového procesu. Vo februári mal na pretekoch v horskej cyklistike v španielskej Chelve problémy s vysokým tepom.

Saganovi opakovane namerali tepovú frekvenciu, ktorá prekonala hranicu 200 úderov za minútu. V nemocnici v talianskej Ancone sa podrobil procedúre na odstránenie problémov so srdcom. Pod kožu mu implantovali senzor tepu, ktorý má monitorovať jeho stav. Počas víkendu mal 34-ročný pretekár absolvovať preteky v horskej cyklistike vo francúzskom Marseille, ale práve pre opakované problémy so srdcom sa rozhodol pretekov nezúčastniť. 

Fanúšikom sa prihovoril na sociálnej sieti

Podľa lekárskej správy zaznamenal senzor supraventrikulárnu tachykardiu. Cyklista tak absolvoval druhú procedúru. Slovenský reprezentant verí v skorý návrat. "Ahojte, priatelia. V prvom rade vám všetkým veľmi pekne ďakujem za vaše úžasné podporné správy, veľa pre mňa znamenajú. Chcel by som vám poskytnúť stručné informácie o mojom zdravotnom stave. Po rýchlej zastávke v boxoch, ktorú moje srdce potrebovalo, sa cítim veľmi dobre a som si istý, že po 15 dňoch oddychu budem späť na bicykli a znovu začnem trénovať," napísal Sagan na sociálnej sieti.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Sagan (@petosagan)

Súvisiace články

Najčítanejšie