Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Košice i Slovan víťazne
Zdielať na

Košice i Slovan víťazne

Dohrávka a predohrávka patrili favoritom, Döme s hetrikom

Dohrávka 4. kola:

HK Ardo Nitra - HC Košice 2:4 (0:0, 2:1, 0:3)

Góly: 23. Čaládi (Poláček, Podstavek), 24. M. Výborný (Bednařík) - 25. Juraj Faith (Michel Miklík, P. Bartoš), 41. Michel Miklík (P. Bartoš, Juraj Faith), 59. S. Gron (Rudolf Huna, M. Šterbák), 60. Juraj Faith (Michel Miklík, M. Šterbák).

Vylúčení: 6:8 na 2 min, navyše: Lipovský (Košice) na 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Valachovič - Milan Novák, Bundil, 2018 divákov

Zostavy:

Nitra: Falta - Halász, M. Výborný, M. Školiak, Kudrna, Hranáč, Poláček, König, Rais - Gálik, Bednařík, Rumpel - Kmeč, Poljaček, H. Ručkay - Čaládi, T. Chrenko, Podstavek - Hronský, Čunderlík, Barčák

Košice: Lipovský - M. Šterbák, Gajdoš, Kledrowetz, Chmelo, Špelda, J. Tabaček, J. Sýkora, Slimák - Michel Miklík, Juraj Faith, P. Bartoš - J. Kopecký, S. Gron, Rudolf Huna - Šimurda, Húževka, Kmiť - Jenčík, Ščurko, Rataj

Do prvej vážnejšej šance stretnutia sa dostal v 4. min Miklík, no pred nitrianskym brankárom mu ušiel puk. V 8. min Chmelovu strelu pred Faltom nebezpečne tečoval Jenčík, no sieť sa nevlnila. O minútu sa po pravej strane dostal Gálik pred Lipovského, no jeho strelu do hornej časti bránky gólman "východniarov" v páde chytil. Krátko na to sa Ručkay zbavil obrancu, no Lipovského betón nepovolil.

Góly prišli až v druhej tretine. V 23. min sa Poláček natlačil pred Lipovského, ten jeho pokus vyrazil, no na dorážku Čaládiho bol prikrátky - 1:0. O 68 sekúnd Nitrania opäť skórovali, keď si Výborný dobre nabehol na Bednaříkovu prihrávku spoza bránky a strelou bez prípravy po ľade prekvapil Lipovského - 2:0. O minútu prišla rýchla odpoveď hostí - Miklík si pri prieniku po ľavej strane podržal puk pred Faltom a po jeho prihrávke Faith z bezprostrednej blízkosti znížil - 2:1. Podobná situácia sa odohrala aj v 35. min, no tentokrát pomohla Faltovi žŕdka. V tejto časti hry vytvorili Košičania veľký tlak, no Falta ležiac na ľade zázračne vyrazil Faithov pokus do odkrytej bránky.

Hostia mali vynikajúci nástup do tretej tretiny, keď po 16 sekundách dostal Miklík spoza bránky prihrávku od Bartoša a spomedzi kruhov trafil presne - 2:2. V 44. min sa do dobrej gólovej príležitosti dostal pravý krídelník prvého nitrianskeho útoku Gálik, no Lipovský opäť podržal svoj tím. V 58. min musel po tvrdom zákroku Gálikovi pomôcť z ľadu klubový lekár, a potom prišli dva rýchle góly hostí - v 59. min skóroval Gron a v poslednej minúte ho napodobnil Faith.

Jiří Kučera (tréner Nitry): "Blahoželám Košiciam a nemám k tomu viac čo povedať. Bol by som rád, keby tu hrali len tí hokejisti, ktorí chcú za Nitru hrať.“

Anton Tomko (tréner Košíc): "Dnes to bol z našej strany priemerný zápas, pôsobili sme unaveným dojmom. Prvú tretinu sme síce zvládli, no hneď v úvode druhej sme dvakrát inkasovali. Potom sme dokázali vyrovnať a napokon aj dvoma gólmi v závere vyhrať."

Predohrávka 31. kola:

Slovan Bratislava - Dukla Trenčín 6:3 (3:1, 1:1, 2:1)

Góly: 2. Vaic (Döme), 3. Kuľha (Pavlas, Hreus), 13. Döme (Uram, Vaic), 40. Döme (Lažo, Uram), 46. Uram (Kukumberg), 60. Döme - 8. A. Nedorost (Homer), 24. Valčák (Paroulek), 57. Urban (V. Nemec, A. Nedorost).

Vylúčení: 13:15 na 2 min, navyše: Bohunický na 10 min za zhodenie rukavíc, Lažo (obaja Slovan) na 10 min za nešportové správanie - Bobček na 10 min za zhodenie rukavíc, Paroulek (obaja Trenčín) na 10 min za nešportové správanie, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Stano, Mášik, 4840 divákov

Zostavy:

Slovan: Hovi - Pavlas, Hančák, M. Hruška, Petré, Devečka, Sersen, Bohunický - Liščák, Hreus, Kuľha - Döme, Vaic, Lažo - Kropáč, Kukumberg, Uram - Gráčik, Baček, Šiffalovič

Trenčín: Hála - Homer, P. Mikuš, Bobček, Gábriš, Fatyka, Urban, J. Mikuš, Křetinský - A. Nedorost, M. Trochta, V. Nemec - S. Saliji, Valčák, Paroulek - Lelenas, Kóňa, O. Ďuriš - Čacho, E. Hartmann, T. Radulay.

Trenčín nastúpil na zápas nekoncentrovaný a už v 3. min prehrával 0:2. V 2. min potiahol akciu do útočnej tretiny Döme a po jeho strele, ktorú Hála vyrazil, dorazil puk do odkrytej bránky Vaic. Po dvojnásobnom vylúčení Radulaya dokázal navyše už za tri sekundy využiť prvú presilovku strelou od modrej Kuľha a bolo 2:0. V 8. min pri hre štyroch proti štyrom dorazil Nedorost za Hoviho chrbát strelu obrancu Homera - 2:1. V 13. min využil Slovan ďalšiu presilovku, keď Uram prihrávkou spoza bránky našiel voľného Dömeho, ktorý nedal Hálovi šancu - 3:1. Už o minútu zaujala divákov strkanica medzi hráčmi, ktorá vyústila do pästného súboja bez rukavíc Bohunický vs. Bobček. Hra sa pritvrdila, zvýšila sa nervozita a nasledovalo niekoľko ďalších šarvátok.

V druhej časti hry sa v 24. min dokázali presadiť z presilovky aj Trenčania, keď Valčák obišiel bránku a z uhla prestrelil Hoviho - 3:2. Keďže v druhej tretine sa hralo častejšie päť na päť, aj hra bola plynulejšia a obe družstvá si dokázali vypracovať pekné gólové šance. Sieť sa však opäť vlnila až počas presilovej hry, keď 31 sekúnd pred druhou sirénou tečoval Lažovu strelu Döme pomedzi nohy brankára Hálu - 4:2.

V tretej tretine sa Slovan konečne dostal k bezpečnému trojgólovému náskoku, keď v 46. min po buly trafil presne medzi Hálov betón a žŕdku trenčianskej bránky Uram - 5:2. Gól Urbana v 57. min už prišiel z pohľadu hostí neskoro, navyše v powerplay trafil do prázdnej bránky Döme a dosiahol hetrik.

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Začiatok stretnutia bol pre nás rozhodujúci. Snažili sme sa strieľať zo všetkých pozícií na bránku, padli tam góly, čo nám zvýšilo sebavedomie, ktoré nám v predchádzajúcich zápasoch chýbalo. Druhá tretina nebola podľa našich predstáv, ale zlepšeným výkonom v tretej časti hry sme nakoniec dotiahli zápas do víťazného konca."

Július Pénzeš (tréner Trenčína): "Slovan nás na úvod prvej tretiny prinútil urobiť niekoľko individuálnych chýb, z ktorých rezultovali góly a dvojgólový náskok pre súpera. V druhej časti hry sme znížili na 2:3 a dostali sme sa späť do zápasu. Mali sme aj niekoľko šancí na vyrovnanie, ale po presilovke súpera na konci druhej tretiny sme opäť inkasovali. V záverečnej časti Slovan kontroloval svoju pozíciu, za stavu 3:5 sme sa ešte pokúsili o powerplay, no neúspešne. Slovan zaslúžene zvíťazil, gratulujem mu k výkonu."