Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slováci budú hrať v Pekingu o bronzové medaily
Zdielať na

Slováci budú hrať v Pekingu o bronzové medaily

Zdroj: SITA

PEKING / V piatkovom semifinále na olympiáde v Pekingu Slováci prehrali s Fínmi. V sobotu si zahrajú zverenci Craiga Ramsayho o bronzovú medailu.

Úvodný gól strelil Sakari Manninen v druhej polovici prvej tretiny. K príležitosti, ktorú premenil, sa dostal po niekoľko minútovom tlaku Slovákov pred bránkou Harriho Säteriho. Zverenci Craiga Ramsayho minútu pred skončením dostali do prázdnej brány druhý gól a prišli o šancu zabojovať o zlatú medailu. Bol to druhý zápas týchto dvoch krajín na tohtoročných olympijských hrách.

V druhej tretine si nepripísala ani jedna krajina gólový záznam. Na strane Slovenska sa zvýšilo napätie v oslabení počas 73 sekúnd, keď hrali 3 na 5. Na začiatku druhej dvadsaťminútovky sa Slováci vrhli na súpera, ale Marek Hrivík svoj blafák v 25. min nezakončil gólom. Medzičasom bol Rybár pozorný pri pokusoch súpera. V 33. min nahadzoval puk od modrej čiary Rosandič, no Säteri na teč reagoval úspešne. Neskôr pred bránku posielal puk Juraj Slafkovský, ale Säteri zlikvidoval dorážku Hrivíka. 

​Na začiatku tretej tretiny sa Slováci ubránili pri vylúčení Pospíšila, v závere oslabenia tímu SR nevyšlo prečíslenie Slafkovského s Michalom Krištofom. Už v rovnovážnom stave mieril k žŕdke Miro Aaltonen, brankár Rybár však držal svojich spoluhráčov nad vodou. V 48. min v prečíslení zvolil Leo Komarov blafák, ale dobre sa vrátil Pospíšil a šancu Fínov zmaril. S pribúdajúcim časom sa Slováci snažili o vytúžené vyrovnanie a v závere hrali power play, v ktorej sa v útočnej tretine nepresadili a keď puk stratili, inkasovali z hokejky Harriho Pesonena.

Naši hokejisti na olympiáde v Pekingu prehrali zatiaľ len trikrát a dvakrát to bolo s Fínskom, v tom prvom zápase 2:6 a v semifinále 0:2. Fíni v základnej skupine zdolali aj Lotyšsko 3:1 a rivalov zo Švédska 4:3 po predĺžení po otočke z 0:3.

Súvisiace články

Najčítanejšie