Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Pekingu stále bez medaily, biatlonisti ďaleko od najlepších
Zdielať na

V Pekingu stále bez medaily, biatlonisti ďaleko od najlepších

Zdroj: noviny.sk/SITA

PEKING / Ani štvrtý olympijský deň nepriniesol Slovákom medailu, biatlonistom sa na trati nedarilo. Bežkyne na lyžiach neprešli kvalifikáciou do šprintu, sánkarka Katarína Šimoňáková začne svoju tretiu jazdu o 12:50.

Do štvrťfinále ani jedna slovenská bežkyňa na lyžiach

O deviatej ráno sa v utorok ako prvé zo Slovákov predstavili bežkyne na lyžiach, postup do štvrťfinále šprintu bol zaručený miestom v prvej tridsiatke pretekárok. Ani jednej z nich sa to nepodarilo, medzi 91 ženami sa Barbora Klementová umiestnila na 57. mieste, naše najskúsenejšie želiezko v ohni, Alena Procházková, skončila 63., a mladá, ešte len 19-ročná, Kristína Sivoková, mala 72. najlepší čas.

Medzi najlepšou päťdesiatkou

Dnes sa konali aj vytrvalostné preteky mužov na 20 kilometrov v biatlone. V kráľovskej disciplíne tohto športu si viedol najlepšie Michal Šíma, s dvomi trestnými okruhmi a stratou takmer 5 a pol minúty bol v celkovom poradí 43. V tejto disciplíne sme mali aj ďalších troch reprezentantov, Tomáš Sklenárik dorazil do cieľa s 80. najlepším časom, Matej Baloga bol 84., Šimon Bartko 88.

Sánkarka Katarína Šimoňáková nepostúpila

Po prvých dvoch jazdách individuálnych sánkariek sa Katarína Šimoňáková nachádzala na 25. mieste, pričom prvá dvadsiatka zaručuje miesto vo finále. Po tretej už nepostúpenie bolo jasné, keď si nepolepšila, ale ani nepohoršila a ostalo jej konečné 25. miesto.

Súvisiace články

Najčítanejšie