Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Petra Vlhová vyhrala slalom v slovinskej Kranjskej Gore
Zdielať na

Petra Vlhová vyhrala slalom v slovinskej Kranjskej Gore

Archívna reportáž

Archívna reportáž: Petra Vlhová vyhrala slalom v rakúskom Lienzi

KRANJSKA GORA / Slovenská reprezentantka Petra Vlhová zvíťazila v nedeľňajšom slalome Svetového pohára 2021/2022 v slovinskej Kranjskej Gore. Triumfovala časom 0,23 s pred Švédkou Annou Swennou Larssonovou. Trojicu najlepších doplnila Švajčiarka Wendy Holdenerová, ktorá za Vlhovou zaostala o 31 stotín sekundy.

Vlhová si v šiestom tohtosezónnom slalome pripísala na konto piaty triumf a má nakročené k zisku malého krišťáľového glóbusu. Slalom neovládla iba v americkom Killingtone, kde skončila druhá. V Kranjskej Gore bola v nedeľu po 1. kole druhá s mankom iba osem stotín sekundy na Holdenerovú. Prekvapením pretekov bolo vypadnutie najväčšej súperky Petry Vlhovej, Mikaely Shiffrinovej.

 V druhom kole si dokázala polepšiť a bol z toho ďalší fantastický výsledok. "Dnes v náročných podmienkach to dalo zabrať. V druhom kole som však išla perfektne a som šťastná, že mám ďalšie víťazstvo," povedala Vlhová pri mikrofóne TV JOJ.

Vlhová zaznamenala ôsme pódiové umiestnenie v aktuálnej sezóne. Momentálne má na konte 5 víťazstiev, dve druhé a jedno tretie miesto. Dvadsaťšesťročnej Liptáčke vyšiel reparát za sobotňajší obrovský slalom v rovnakom stredisku, kde skončila na 15. pozícii. "Som rada, že som opäť naspäť. Dnes ráno som bola nahnevaná, keď som videla podmienky. Nepozdávali sa mi. Vedela som, že to bude veľký boj," dodala Vlhová.

Preteky v Kranjskej Gore boli náhradou za Maribor, kde podmienky nedovoľovali organizáciu pretekov SP. Vlhovej patrí v hodnotení slalomu suverénna 1. priečka, na konte má 580 bodov. Do konca sezóny sa uskutočnia už iba tri preteky v slalome a pred Shiffrinovou má náskok 240 bodov. Slovenka si polepšila i v celkovom hodnotení Svetového pohára 2021/2022. Keďže Shiffrinová v nedeľu v 2. kole doplatila na "špicara", Vlhová stiahla manko na súperku a momentálne stráca na líderský post 35 bodov.

Po prvom kole bola na druhom mieste

Slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej patrila 2. priečka po prvom kole nedeľňajšieho slalomu Svetového pohára 2021/2022 v slovinskej Kranjskej Gore. Dvadsaťšesťročná Liptáčka sa na trať vydala s číslom šesť a s časom 51,57 s zaostala iba o osem stotín sekundy za Švajčiarkou Wendy Holdenerovou.

Uvedené platí po odjazdení elitnej dvadsaťpäťky, v štartovej listine prvého kola figurovalo dovedna 57 pretekárok.

"Išlo sa mi celkom fajn, no trošku som bojovala s traťou. Snažila som sa vydať zo seba maximum, púšťať lyže a bojovať až do cieľa," povedala Vlhová pri mikrofóne TV JOJ.

Slovenka v druhom kole útočila na víťazstvo v nedeľňajších pretekoch, no po prvom kole priznala, že podmienky na trati boli veľmi náročné.

"Táto trať je strašná a nechápem, čo organizátori robili celú noc alebo v podstate tri dni. Nejde o to, že sa sťažujem, ale bolo to veľmi rozbité. Som rada, že som v 1. kole podala takýto výkon, lebo to bol boj," dodala Vlhová.

Súvisiace články

Najčítanejšie