Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Klub Bratislava Capitals sa po tragických udalostiach vyjadril k účasti v ICE Hockey League
Zdielať na

Klub Bratislava Capitals sa po tragických udalostiach vyjadril k účasti v ICE Hockey League

Zdroj: Facebook

BRATISLAVA / Hokejový klub iClinic Bratislava Capitals na svojej sociálnej sieti uverejnil stanovisko k jeho pokračovaniu v sezóne. Klub zasiahli hneď dve tragické udalosti. Úmrtie hokejistu Borisa Sádeckého a viceprezidenta klubu Dušana Pašeka ml.

"Vzhľadom na tragické udalosti, ktoré v uplynulých dňoch zasiahli náš klub, sme sa rozhodli požiadať vedenie nadnárodnej ICE Hockey League o prerušenie našej účasti v ďalších zápasoch tejto sezóny," vyjadril sa klub iClinic Bratislava Capitals Klub na svojej sociálnej sieti. Rozhodol sa ligu v tohtoročnej sezóne nedohrať, no z ligy sa neodhlasuje. "Budeme čakať na spätnú väzbu zo strany vedenia ligy" dodal.

Klub sa tak rozhodol po tom, čo v priebehu niekoľkých dní prišiel o dvoch svojich hráčov. Najprv všetkých zasiahla správa o úmrtí 24-ročného hokejistu Borisa Sádeckého. Sádecký skolaboval počas víkendového zápasu a v stredu, 3. novembra, zomrel. Telo 36-ročného Dušana Pašeka ml. našla na bratislavskej Kolibe v piatok, 5. novembra ráno, okoloidúca žena. Spáchal samovraždu, rovnako ako jeho otec pred 23 rokmi.
​"Nateraz našim hráčom ďakujeme za ich doterajšie úsilie a ich hokejové srdcia, ktoré nechávali na ľade pri každom jednom zápase. Veríme, že fanúšikovia pochopia toto rozhodnutie a podporia nás v tomto neľahkom období," vyjadril sa klub.
Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie