Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Olympiáda v Tokiu: Eliška Mintálová skončila vo finále napokon deviata
Zdielať na

Olympiáda v Tokiu: Eliška Mintálová skončila vo finále napokon deviata

Zdroj: noviny.sk/fotosita

TOKIO / Kanoistka Eliška Mintálová vo finále nezískala medailu. Umiestnila sa na deviatom mieste. Svoj čas mala napokon viac ako 158 sekúnd kvôli dvom penalizáciám.

Vo finále kanoistickej kategórie K1 medzi 10 finalistkami sa na prvom mieste umiestnila Ricarda Funková s časom 105,50 sekúnd. Striebro získala Maialen Chourrautová zo Španielska. Bronzovú medailu si odnesie Austrálčanka Jessica Foxová. 

Mintálová skončila v semifinále na druhom mieste, keď nad jej sily bola iba austrálska favoritka Jessica Foxová. Zdolala ju o 1,33 s, keďže jej dodatočne priznali dve trestné sekundy.

Olympijská debutantka 22-ročná Mintálová podala skvelý výkon napriek tomu, že je v Tokiu limitovaná zlomeným palcom na ľavej nohe. "Mám za sebou solídnu jazdu. Išlo sa mi veľmi dobre vedela som že bez chýb to bude stačiť na postup do finále. Splnila som si svoj osobný cieľ na tejto olympiáde. Na tejto trati sa netreba splašiť, ale dodržať ideálnu stopu a jazdiť bez zaváhania. Čo sa týka palca, včera som si oddýchla a je to omnoho lepšie. Netreba sa splašiť, držať stopu a ísť bez zaváhania," povedala o semifinálovej jazde Eliška Mintálová pre RTVS.

Wang Jang končí v 3. kole stolného tenisu

Slovensko už nemá žiadneho hráča v stolnotenisovom turnaji na olympijských hrách v Tokiu. Posledný zástupca Wang Jang prehral v utorňajšom 33-minút trvajúcom dueli 3. kola Japoncovi Kokimu Niwovi v štyroch setoch - 6:11, 8:11, 3:11 a 10:12.

Sedemnásty muž svetového renkingu ITTF a štvrťfinalista OH 2016 Niwa potvrdil proti čínskemu Slovákovi rolu favorita stretnutia a úvodné tri sety zvládol bez väčších ťažkostí. Wang Jang bol vo štvrtom sete blízko k zdramatizovaniu duelu a zníženiu na 1:3. Viedol 10:6, no nevyužil žiadny zo štyroch setbalov, stratil šesť loptičiek v rade a nakoniec súperovi podľahol 0:4. Rodák z čínskeho Anhui Wang Jang postupom do 3. kola vylepšil svoje maximum na olympijských hrách. 

Súvisiace články

Najčítanejšie