Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Silný príbeh známeho futbalového trénera: S Covidom zápasil tri mesiace, schudol 25 kilogramov
Zdielať na

Silný príbeh známeho futbalového trénera: S Covidom zápasil tri mesiace, schudol 25 kilogramov

ZÁZRIVÁ / Vážny priebeh Covidu-19 už potrápil aj dlhoročných športovcov. Známy futbalový tréner Vladimír Goffa bol pri tom v kondícii, nikdy nefajčil a ani nepil. S touto chorobou ale zápasil dlhé tri mesiace.

​​Aj v prípade futbalového trénera Vladimíra Goffu to začalo úplne nevinne – iba teplotami. Vyše týždňa sa liečil doma, no Covid bol čím ďalej tvrdší. "Po desiatich dňoch som už volal záchranku a tam mi pomohli a to bolo šťastie, lebo keby som tú záchranku nezavolal, tak neviem, ako by to skončilo," povedal futbalový tréner Vladimír Goffa. Na žilinskom áre tak začal urputný boj. Covid zasiahol pľúca a celoživotný futbalista, nefajčiar, abstinent mal pocit, že sa topí. "Mal som takú masku 20 dní v kuse, nozdry som mal krvavé, už ma všetko bolelo z toho kyslíka. To bolo najhoršie, čo som zažil. Nemohol som ani na chvíľu dať dole masku. Od prebaľovania, po pichanie injekcií, odberu krvi, polohovania. Telo bolo tak slabé, že to jednoducho nedokázalo," skonštatoval Goffa.


Najhoršie na tom ale bolo, že sa neustále stretával so smrťou. V nemocničných izbách, v ktorých bol, postupne zomrelo 7 pacientov. "Videl som okolo seba na izbe bezprostredne pri mne zomierať ľudí. Sám som netušil, že som na tom aj ja tak zle. Bol som 6 dní v umelom spánku. Lekári robili všetko preto, aby som sa z toho dostal," vyjadril sa Goffa. Jeho boj o život zasiahol celú futbalovú verejnosť a najmä domovský klub MŠK Žilina. "Intenzívne sme to sledovali, každé správy a informácie. Potom, keď bol jeho stav trocha lepší, tak sme si aj napísali SMS a samozrejme som bol v kontakte aj s jeho rodinou, ktorá ma informovala," povedal generálny manažér MŠK Žilina Karol Belaník.


Schudol 25 kilogramov, no po troch mesiacoch boja na lôžku v Žiline a Martine, napokon s Covidom zvíťazil a dnes sa tréner Goffa na rehabilitácii v Zázrivej znova učí chodiť. "Keď rekapitulujem spätne, tak som rád, že som ušiel hrobárovi z lopaty," zhodnotil Goffa. No a pre všetkých, ktorí neveria, že Covid-19 je veľmi vážne až smrteľné ochorenie, má tréner Goffa jasný odkaz a veľké odporúčanie. "Tí, čo sa nechcú zaočkovať, tak by som ich zavolal, nech si to vymenia so mnou, alebo nech idú na pár dní si ľahnúť na JIS alebo ARO a uvidia, čo sa tam deje," dodal Goffa.

Súvisiace články

Najčítanejšie