Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slováci nedokázali otočiť stav a so Švédskom prehrali 1:3
Zdielať na

Slováci nedokázali otočiť stav a so Švédskom prehrali 1:3

Zdroj: SITA

RIGA / Slovensko v zápase so Švédskom v prvých 31 minútach zápasu viedlo 1:0. Nakoniec sme so Švédskom prehrali 1:3.

Prvú tretinu sme zvládli veľmi dobre, boli sme aktívnejším a nebezpečnejším tímom, Švédi sa vpredu veľmi nepredviedli. Po góle Cehlárika z 20. minúty sme v zápase viedli nad Švédskom 1:0.

V druhej tretine švédsky hokejista Sörensen trafil puk vo vzduchu, skúmalo sa, či nezahral vysokou hokejkou. Napokon gól uznaný bol. V tretej tretine do vedenia poslal Švédov Victor Olofsson strelou švihom trafil do bližšieho horného rohu našej bránky. V tretej tretine už prevahu v hre udržali Švédi. Pred koncom aj napriek dvom presilovkám už Slováci nedokázali streliť gól do bránky Adama Reideborna a Švédi potrebné víťazstvo potvrdili len pár sekúnd pred koncom zápasu do prázdnej brány. 

V prvej skupine: ROC (Rusko), Bielorusko, Dánsko, Veľká Británia, Slovensko, Švédsko, Švajčiarsko a Česká republika
V druhej skupine: Nemecko, Kanada, Fínsko, Kazachstan, Lotyšsko, Nórsko, USA a Taliansko 

Z každej skupiny postúpia štyri najlepšie tímy do štvrťfinále, ktoré sa bude hrať krížovým systémom medzi skupinami. Za víťazstvo v riadnom hracom čase získava tím do tabuľky 3 body. Ak je po 60-tich minútach remíza, nasleduje predĺženie resp. samostatné nájazdy. Za víťazstvo po predĺžení či nájazdoch získava tím 2 body, porazený má 1 bod. Pri rovnosti bodov v tabuľke rozhoduje o lepšie postavenom tíme vzájomný zápas.  

Najbližšie sa naši zverenci stretnú proti Česku v utorok o 15:15.

Súvisiace články

Najčítanejšie