Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragédia pri tréningu: Pri dopravnej nehode zomrel mladý slovenský reprezentant (†24)
Zdielať na

Tragédia pri tréningu: Pri dopravnej nehode zomrel mladý slovenský reprezentant (†24)

LEMEŠANY / Mladý, úspešný športovec Adrián Babič prišiel o život pri štvrtkovom tréningu. 24-ročný slovenský reprezentant v cyklistike zomrel po zrážke s autom. Adrián, ktorý sa narodil so sluchovým postihnutím, si vybojoval nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, množstvo športových ocenení.

K vážnej dopravnej nehode došlo na ceste neďaleko Lemešian. Mladý vodič za volantom osobného auta zrazil 24-ročného cyklistu. Ten pri zrážke s autom utrpel ťažké zranenia. Život cyklistu vyhasol priamo na mieste nehody. Presnú príčinu a okolnosti, za akých došlo k tejto tragickej udalosti, vyšetruje polícia.

O nešťastnej udalosti informoval Deaflympijský výbor Slovenska na svojej stránke. Pre všetkých, ktorí Adriána poznali, je to veľká strata. Ešte tento rok v marci sa na majstrovstvách Európy v tureckej Alanyi postaral o všetky štyri medaily pre Slovensko, tri boli strieborné a jedna zlatá. Predtým v roku 2017 sa stal deaflympijským víťazom.

"Niekoľkonásobný deaflympijský a štvornásobný medailista z posledných majstrovstiev Európy v cyklistike nepočujúcich, sa už na štart 24. Letnej deaflympiády nepostaví. Členovia Deaflympijského výboru Slovenska spomínajú na Adriána ako skromného a príjemného mladíka a v myšlienkach sú teraz s jeho matkou a trénerkou, ktoré boli jeho veľkými oporami na ceste za úspechmi," napísal Deaflympijský výbor Slovenska.

Aj Slovenský zväz cyklistiky sa prostredníctvom sociálnej siete pridal ku kondolujúcim: "Život je krehký ako pierko. A práve to životné pierko Adriána Babiča včera odviala kamsi ďaleko, do nenávratna, kolízia s autom počas tréningu. Odpočívaj v pokoji, Aďo."

Súvisiace články

Najčítanejšie