Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tom Brady je žijúcou legendou. Finále amerického futbalu vyhrala Tampa Bay a Brady siedmy titul
Zdielať na

Tom Brady je žijúcou legendou. Finále amerického futbalu vyhrala Tampa Bay a Brady siedmy titul

Zdroj: SITA

FLORIDA / Super Bowl LV je udalosťou amerického futbalu, ktorý sa hral s cieľom určiť šampióna Národnej futbalovej ligy pre sezónu NFL 2020. Šampión Národnej futbalovej konferencie Tampa Bay Buccaneers zvíťazil nad šampiónom americkej futbalovej konferencie Kansas City Chiefs 31–9. Okrem víťazstva sa prepisovala história v niekoľkých rebríčkoch.

Štyridsaťtriročný Tom Brady, ktorý je rozohrávačom získal siedmy titul. Super Bowl sa uskutočnil tento rok už desiatykrát. Prepisuje históriu hneď niekoľkými miľníkmi: vyhral Super Bowl vo veku 43 rokov, prvý rok v tíme Bayernu Tampa Bay a zapísal sa do histórie tým, že bol súčasťou prvého tímu, ktorý sa predstavil v Super Bowle na jeho domovskom štadióne - a to všetko počas pandémie. 

"Myslím, že sme vedeli, že sa to teraz stane, však?" povedal Brady. Tom Brady odhodil tri touchdowny, keď reprezentanti Tampy Bay sa dostali do vedenia Kansasu City 31: 9, aby vyhrali SuperBowl, čím získal 43-ročný rozohrávač rekordný siedmy prsteň šampionátu. "Som hrdý na všetkých spoluhráčov. Verili sme si, zomkli sme sa v správnej chvíli a dokázali sme to. Tento tím sa už navždy zapísal do histórie ako majster sveta,” povedal Tom Brady, ktorý posunul aj ďalšie vlastné rekordy. 

​Rekordný piatykrát ho vyhlásili za Najužitočnejšieho hráča Super Bowlu, je aj najstarší hráč s týmto ocenením v histórii súťaže. Tréner Bruce Arians sa vo veku 68 rokov stal najstarším hlavným trénerom s víťazstvom v Super Bowle. Toto je druhý titul Tampa Bay a uzatvára sezónu NFL, aká tu ešte nebola, Super Bowl LV sa konal pred davom iba 24 835 divákov a zhruba 30 000 kartónovými výrezmi fanúšikov.

Pozrite si touchdown od Toma Bradyho:

Súvisiace články

Najčítanejšie