Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Legendárny basketbalista Kobe Bryant zahynul s dcérou pri páde helikoptéry. Zomrela aj rodina bejzbalového trénera Altobelliho
Zdielať na

Legendárny basketbalista Kobe Bryant zahynul s dcérou pri páde helikoptéry. Zomrela aj rodina bejzbalového trénera Altobelliho

CALABASAS / Legenda NBA a ikona globálneho športu Kobe Bryant v nedeľu zomrel pri havárii vrtuľníka vo veku iba 41 rokov. Na palube s ním mala byť aj 13-ročná dcéra Gianna. Nehodu neprežil ani 56-ročný bejzbalový tréner John Altobelli, ktorý viedol 27 rokov družstvo univerzity Orange Coast.

Kobe Bryant (41) zomrel pri nehode vrtuľníka, ktorý havaroval v Kalifornii v ranných hodinách, potvrdil to portál TMZ Sports. Profesionálny basketbalový hráč cestoval s najmenej tromi ďalšími ľuďmi v súkromnom vrtuľníku, ktorý mu patril, keď sa zrútil a vypukol oheň. Hoci pohotovostný personál reagoval veľmi rýchlo, bohužiaľ, žiaden z ľudí na palube neprežil. Na palube podľa portálu TMZ Sports mala byť aj Kobeho dcéra Gianna Maria Onore - tiež GiGi, mala len 13 rokov. Letieť mali na basketbalový zápas. Kobeho manželka Vanessa Bryantová (37) údajne na palube v čase havárie nebola. 

​Na palube sa ale nachádzal 56-ročný bejzbalový tréner John Altobelli, ktorý viedol 27 rokov družstvo univerzity Orange Coast, spolu so svojou ženou Keri a 13-ročnou dcérou Alyssou. Spolu s posádkou počet obetí stúpol napokon na deväť.

Bryantova helikoptéra sa zrútila v blízkosti mesta Calabasas v štáte Kalifornia. Stalo sa to približne 65 kilometrov severozápadne od Los Angeles, v nedeľu ráno približne o desiatej hodine miestneho času.

Rodiny sa presúvali na basketbalový zápas mládežnickej ligy. Podľa denníka Los Angeles Times helikoptéra havarovala v hmlistom počasí. "Hmly bolo priveľa. Počasie nenapĺňalo minimálne podmienky pre vzlietnutie," zdôraznil podľa ESPN hovorca policajného oddelenia v Los Angeles Josh Rubenstein.

Príčina nehody je predmetom vyšetrovania.

K tragickému pádu vrtuľníka sa už vyjadril aj americký prezident Donald Trump. "Informácie hovoria o tom, že pri havárii vrtuľníka v Kalifornii zomrel basketbalista Kobe Bryant a ďalší traja. To sú strašné správy!"

K nehode prišlo iba niekoľko hodín po tom, ako Bryant na sociálnej sieti Twitter gratuloval LeBronovi Jamesovi. Ten ho ako súčasný hráč Los Angeles Lakers prekonal na palubovke Philadelphie na tretej priečke v historickom poradí strelcov NBA.

Bývalý hráč Los Angeles Lakers používal vrtuľník ako spôsob cestovania veľmi často. Už roky je známy tým, že jazdil vo vrtuľníkoch aj keď cestoval do centra STAPLES v centre Los Angeles, aby sa zúčastnil hry Lakers.

Kobe, ktorý je považovaný za jedného z najväčších hráčov NBA všetkých čias,  sa oženil s manželkou Vanessou v roku 2001, a majú štyri dcéry Natalia (17), Gianna (13), Bianca (3) a len sedemmesačnú Capri.

Pred tragickou smrťou mal Kobe veľkú úlohu v basketbale, najmä počas jeho 20 rokov hrania pre Lakers. Bol súčasťou 18 tímov All-Star a tiež jediným hráčom v histórii tímu Lakers, ktorý mal dva svoje dresy, vrátane čísla 8 a 24, v dôchodku.

Súvisiace články

Najčítanejšie