Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: Legenda Miroslav Šatan sa rozlúčil. Takto ho uviedli do siene slávy
Zdielať na

VIDEO: Legenda Miroslav Šatan sa rozlúčil. Takto ho uviedli do siene slávy

BRATISLAVA / Veľkí hráči si zaslúžia veľkolepú rozlúčku. A Miroslav Šatan takým rozhodne bol. Legenda slovenského hokeja s 18 na drese dala bodku za úspešnou hráčskou kariérou symbolicky 18. decembra.

Miro Šatan pozval na exhibičný zápas najväčšie hviezdy slovenského hokeja medzi nimi boli aj zlatí, strieborní a bronzoví spoluhráči z Majstrovstiev sveta. Charizmatický útočník s prezývkou tichý zabijak, toho počas kariéry povyhrával naozaj veľa. Preto keď sa na úvod exhibičného zápasu začalo spomínať na jeho úspechy, hráči na ľade si mohli pokojne sadnúť. "Bolo to väčšinou také tímové ale tie individuálne keby sme hovorili, tak by sme tam stáli ešte asi ďalších 15 minút,"  povedal s úsmevom Michal Handzuš. 

Šatanov dres zdobila v slovenskej reprezentácii 18, rozlúčkový zápas sa začal o 18.00 hodine a hral sa na 18 minútové tretiny. Buly prišiel vhodiť legendárny český brankár Dominik Hašek. Mira Šatana cez videá pozdravili aj svetové hokejové hviezdy ako je Jevgeni Malkin alebo Sidney Crosby.  "Spoločne sme vyhrali Stanleyho pohár, čo nám už navždy ostane," povedal Sidney. 

Počas exhibície uviedli Miroslava Šatana do siene slávy. Jeho rekordných 86 gólov v najcennejšom drese hneď tak niekto neprekoná. "Pre mňa reprezentácia bola vždy najvyššou motiváciou. Najradšej som hral, keď som mal dvojkríž na hrudi. Myslím si, že aj preto bola na rozlúčke plná hala," porozprával Miro. Diváci videli hokejové hviezdy v plnom nasadení, no hlavne ich kapitána zo zlatých čias Miroslava Šatana.  

"Miro je samozrejme výnimočný človek, hokejista," povedal o ňom Richard Lintner a zároveň pokračoval Marian Hossa: "Slovenská ikona. Hráč, ktorý pre Slovensko urobil veľmi veľa." Priamo na ľade sme mohli vidieť výmenu generácií. Aj Šatan junior zasiahol do deja zápasu. Legendárne meno sa tak môže s nastrieľanými gólmi objavovať aj v budúcnosti.

Pozrite si rozhovor s Mirom Šatanom, ktorý bol slovenskou hokejovou nádejou a legendou. Vo svojej práci neprestáva:

Súvisiace články

Najčítanejšie