Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Manchester United má nového trénera. Je ním takzvaný zlatý symbol United
Zdielať na

Manchester United má nového trénera. Je ním takzvaný zlatý symbol United

MANCHESTER / Anglický futbalový klub Manchester United už pozná svojho dočasného manažéra, trénera. Po tom, čo v utorok odišiel milovaný aj nenávidený José Mourinho, nastúpil na jeho miesto Ole Gunnar Solskjear. Legenda klubu Nór Ole Gunnar.

Solskjear je 45- ročný bývalý hráč pod vedením trénera Sira Alexa Fergusona a je zároveň takzvaným zlatým symbolom United. Na trénerskej stoličke zatiaľ pobudne do konca sezóny 2018-2019. Stal sa tak čerstvým nástupcom José Mourinha, ktorý svoj odchod ohlásil v utorok 18. decembra. 

Manchester United ale dlho s výberom nečakal a nového manažéra oznámil deň po odchode Mourinha.  "Manchester United je v mojom srdci a je to pre mňa niečo úžasného, že sa vraciam späť a v takejto úlohe. Už sa neviem dočkať na prácu s týmto mimoriadne talentovaným mužstvom, ktoré tu je, ako aj realizačným tímom a všetkými v klube," citoval oficiálny web Manchester United Solskjaera.

Jeho asistentom bude bude 56-ročný Mike Phelan.

Ole Gunnar Solskjear za svoju futbalovú kariéru skóroval 126 gólov za 366 stretnutí počas kariéry v United v rokoch 1996 až 2007. Ako hráč Manchestru United vyhral šesť majstrovských titulov, dvakrát ovládol Anglický pohár a dvakrát anglický Superpohár. Tešil sa aj z víťazstva Ligy majstrov. 

Pozrite si reportáž ako dopadla kauza s futbalistmi, ktorí spôsobili poriadny problém:

Súvisiace články

Najčítanejšie