Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vlhová je na sezónu pripravená. Plánuje preraziť aj v iných disciplínach
Zdielať na

Vlhová je na sezónu pripravená. Plánuje preraziť aj v iných disciplínach

BRATISLAVA / Zimná sezóna sa nezadržateľne blíži a to je dobrá správa aj pre Petru Vlhovú. Naša elitná lyžiarka má za sebou náročnú prípravu. V nasledujúcich mesiacoch by ju chcela zúročiť v pretekoch Svetového pohára ako aj na Majstrovstvách sveta.

Petru vnímame ako skvelú slalomárku zbierajúcu skúsenosti aj v obrovskom slalome. V nasledujúcej sezóne chce preraziť aj v ďalších disciplínach, čomu prispôsobila aj prípravu. "Keďže chcem absolvovať aj Super-G, zjazd, kombináciu, tak sme potrebovali viac trénovať aj tieto disciplíny. Tých dní na lyžiach bolo oveľa viac," prezradila Petra.  

Počas tvrdej prípravy sa formovala nie len Petrina výkonnosť, ale aj detaily v jej realizačnom tíme a výstroji. "Zmenila som servisáka ale tak ako každý rok,  tie lyže meníme. Myslím maličkosti, nie značku. Lyžiarky som taktiež vymenila za tvrdšie," pokračovala. Ciele pred sezónou má naša lyžiarka zadefinované jasne. "Minulú sezónu som bola štvrtá v slalome, takže určite sa budeme chcieť posúvať vyššie a vyššie. Idú Majstrovstvá sveta a tam by sme chceli byť tiež čo najlepší," dodala na záver. Svetový šampionát je na programe začiatkom februára vo švédskom Are.

Súvisiace články

Najčítanejšie