Jasno
13°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Slovenskú reprezentáciu čaká prípravný duel bez Kozáka. Nastupuje dočasný tréner
Zdielať na

Slovenskú reprezentáciu čaká prípravný duel bez Kozáka. Nastupuje dočasný tréner

BRATISLAVA / Slovenská futbalová reprezentácia je v tejto chvíli na ceste do Švédska, kde v utorok odohrá prípravný duel. Trénerom nášho výberu ale nebude Ján Kozák. Šesťdesiatštyriročný futbalový odborník abdikoval na svoju funkciu deň po prehre s Českom.

Ján Kozák informoval o svojom rozhodnutí ako prvého svojho asistenta. "Môžem potvrdiť, že Ján Kozák mi v nedeľu ráno oznámil, že odchádza z reprezentácie. Následne sa stretol s prezidentom, ktorý sa potom stretol so mnou. Poveril ma vedením družstva na zápase so Švédskom," informoval asistent a dočasný tréner Štefan Tarkovič. 

Šokujúce rozhodnutie historicky najúspešnejšieho lodivoda slovenskej reprezentácie otriaslo aj vedením slovenského futbalového zväzu. "Veľké prekvapenie, bol som zaskočený. Všetci ale poznáme trénera Kozáka, keď sa rozhodne tak to platí. Museli sme to rešpektovať," poznamenal prezident SFZ Ján Kováčik. 

Prvou úlohou dočasného trénera bolo predstúpiť pred hráčov a vysvetliť im vzniknutú situáciu. "Treba túto situáciu akceptovať a vysporiadať sa s ňou," prezradil Tarkovič, čo povedal chlapcom. 

Vedenie SFZ chce otázku nového trénera riešiť veľmi promptne. Jeho meno by malo byť známe už pred novembrovým dvojzápasom proti Ukrajine a Česku.

Pozrite si reportáž o kontrole výstavby Národného štadióna:

Súvisiace články

Najčítanejšie