Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovensko stráca po prehre s Čechmi šancu na postup
Zdielať na

Slovensko stráca po prehre s Čechmi šancu na postup

Ilustračné zábery

TRNAVA / Slovenská reprezentácia v sobotu odohrala zápas proti Čechom v Lige národov. Na trávniku štadióna v Trnave sa im ale českých futbalistov zdolať nepodarilo. Výsledné skóre bolo totiž 1:2.

Po prvom polčase sobotňajšieho stretnutia 1. skupiny B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019 medzi futbalistami Slovenska a Česka v Trnave bols tav nerozhodný 0:0. Na Štadióne Antona Malatinského odohrala slovenská reprezentácia vyrovnaný zápas, v ktorom sa im ale uspieť nepodarilo. Hoci v druhej 45 minútovke sa im podarilo streliť gól, záver zápasu skončil výsledkom 1:2 pre Čechov. 

Slovenskí futbalisti majú po dvoch zápasoch v 1. skupine B-divízie Ligy národov nula bodov. Česi získali už tri body a Ukrajinskí futbalisti šesť. 

Tím pod vedením trénera Jána Kozáka má teraz už len teoretickú šancu vyhrať skupinu. Jeho zverenci totiž odohrajú už len dva zápasy. Pre nového trénera českého tímu Jaroslava Šilhavého bol zápas proti nám prvým. Po zápase začne aj dražba dresov kapitánov, ktorá má pomôcť bývalému slovenskému reprezentantovi Mariánovi Čišovskému. Ten trpí chorobou ALS.

Marek Hamšík si proti Česku pripísal rekordný 108. štart v drese národného tímu. Prekonal doterajšieho lídra, už neaktívneho hráča Miroslava Karhana, ktorý za reprezentačné A nastúpil dovedna 107-krát. Kapitán slovenského tímu Martin Škrtel v sobotu taktiež dosiahol výnimočnú métu - nastúpil na jubilejný 100. duel v najcennejšom drese.

Zostavy:
Slovensko:
Dúbravka - Pekarík, Škriniar, Škrtel, Hubočan - Lobotka - Kucka, Duda, Hamšík, Mak - A. Nemec
Česko:
Vaclík - Kadeřábek, Čelůstka, Brabec, Gebre Selassie - Souček, Pavelka - Vydra, Dočkal, Zmrhal - Krmenčík

Súvisiace články

Najčítanejšie