Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Škandál v Las Vegas. Šampión Nurmagomedov zdolal McGregora, ale opasku sa nedočkal
Zdielať na

Škandál v Las Vegas. Šampión Nurmagomedov zdolal McGregora, ale opasku sa nedočkal

Zdroj: SITA

LAS VEGAS / V dlhoočakávanom súboji bojovníkov MMA v Las Vegas Rus Chabib Nurmagomedov zdolal Íra Conora McGregora. Víťaz obhájil titul v ľahkej hmotnostnej kategórii organizácie UFC a naďalej zostáva v oktagone nezdolaný s bilanciou 27:0.

Nurmagomedov mal od začiatku zjavnú prevahu, McGregora častoval presne mierenými údermi pravačkou. Vo štvrtom z piatich kôl svojho súpera chytil pod krk takým spôsobom, že rozhodca Herb Dean po "odklepaní" unaveného Íra predčasne ukončil zápas.


Opasku šampióna sa ale 30-ročný Dagestanec nedočkal. Súboj v zaplnenej T-Mobile Arene v Las Vegas mal škandálnu dohru, keďže víťaz po svojom triumfe nedovolene preliezol klietku a napadol jedného z členov McGregorovho tímu. Bol ním Dillon Danis, tréningový partner McGregora. Strhla sa chaotická bitka, pri ktorej sa dostali do klietky viaceré nepovolené osoby a dvaja členovia zo skupiny patriacej k Nurmagomedovovi šokujúco napadli stále otraseného McGregora. Museli ich spacifikovať poriadkové sily. Obaja aktéri odišli z oktagonu v početnom sprievode ochrankárov predčasne pred oficiálnym vyhlásením výsledku. Nurmagomedov sa okrem hlasného piskotu a nadávok z hľadiska dočkal aj obliatia pivom od nespokojných fanúšikov. Šéf UFC Dana White vyhlásil, že predčasný odchod aktérov súboja bol potrebný, aby sa predišlo ďalším možným konfliktom v klietke aj mimo nej.

McGregor sa pred takmer dvoma rokmi stal šampiónom ľahkej váhy a stal sa historicky prvým človekom, ktorý bol vládcom dvoch hmotnostných kategórii v tom istom čase. Odvtedy sa v súťažnom zápase neobjavil a opasok v ľahkej váhe si privlastnil Nurmagomedov. Aktuálne v priamom súboji s McGregorom ukázal, že je lepším zápasníkom, ale nezvládnuté emócie po skončení zápasu degradujú jeho výkon pred odbornou aj laickou verejnosťou.

Súvisiace články