Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obrovský úspech na divokej vode. Slovenskí slalomári získali 8. titul po sebe
Zdielať na

Obrovský úspech na divokej vode. Slovenskí slalomári získali 8. titul po sebe

RIO DE JANEIRO / Osem titulov majstra sveta po sebe. Toto sa podarilo slovenským vodným slalomárom na divokej vode. Na Svetovom šampionáte v brazílskom Riu de Janeiro si Michal Martikán, Alexander Slafkovský a Matej Beňuš okrem víťazstva v tímovej súťaži u súperov vybojovali aj prezývku - neporaziteľní.

Ôsmy raz po sebe. My sme zmenili históriu. Je to fantastické, fantastické. To sú slová jedného člena tímu, krátko po tom, čo bolo jasné, že slovenská trojica kanoistov sa opäť postaví na stupeň pre víťazov.

Zlato už počas druhého dňa majstrovstiev sveta v Brazílii je o to cennejšie, že je celkovo ôsmym v poradí, a to bez prerušenia. Vodných slalomárov na divokej vode: Martikána, Beňuša a Slavkovského, už ťažko niekto prekoná. Slovenské trio kraľuje disciplíne 3xC1 na svetových šampionátoch od roku 2009."Sme naozaj veľmi kompaktný tím, každý vie, čo má robiť. A aj keď niečo pokazíme, sme veľmi rýchli," uviedol Alexander Slafkovský, osemnásobný majster sveta. 

"U nich je špecifické, že oni to absolútne netrénujú. Oni počas roka vôbec spoločné tréningy nerobia. Sú úžasní v tom, že si sadnú, idú na štart a dokážu zvíťaziť," pochvalne uznala Jana Dukátová, viacnásobná medailistka z MS vo vodnom slalome na divokej vode. Slováci sa síce na trati v Rio de Janeiro dopustili jedinej chyby, za ktorú dostali dvojsekundovú penalizáciu. Ale ani tá ich nepripravila o prvenstvo v konkurencii 15 tímov. "Toto je tak fantastický úspech, pretože to bolo veľmi natesno. Veď všetky tri lode na pódiu boli v 4 desatinách," dodala Jana Dukátová. "Určite tam hrá svoju mieru aj šťastie, pretože, všetky tri hliadky ťukli a aj tak im to stačilo," dodal Pavol Hochschorner, trojnásobný olympijský víťaz v C2.

Unikátna séria zisku 8 titulov majstrov sveta po sebe Michalovi Martikánovi, Matejovi Beňušovi a Alexandrovi Slafkovskému vyniesla prezývku - neporaziteľní. "Myslím si, že oni to môžu vylepšiť zasa na budúci rok na majstrovstvách sveta. Ak ich niekto predbehne, tak to budú možno zasa Slováci v inom zložení," dodal s úsmevom Ladislav Škantár, olympijský víťaz v C2 z Brazílie 2016. 

Súvisiace články

Najčítanejšie