Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najväčší zápas v dejinách - Conor McGregor a Khabib Nurmagomedov sa stretnú v ringu
Zdielať na

Najväčší zápas v dejinách - Conor McGregor a Khabib Nurmagomedov sa stretnú v ringu

Archívna reportáž

LAS VEGAS / Conor McGregor sa postaví v oktagone voči Khabibovi Nurmagomedovi v zápase, ktorý Dana White nazval "najväčším súbojom v dejinách UFC". Ruský bojovník bude 6. októbra prvýkrát obhajovať svoj titul šampióna v ľahkej váhe. 30-ročný írsky bojovník v UFC nebojoval od novembra 2016.

McGregor sa naposledy ocitol vo svetle reflektorov nie v ringu, ale pred súdom potom, ako mu hrozilo väzenia za konflikt. Conor McGregor zaútočil na autobus, v ktorom sa viezlo niekoľko bojovníkov, vrátane Nurmagomedova kovovým vozíkom, pričom rozbil sklo vozidla a črepiny poranili viacerých bojovníkov.

Podľa portálu BBC prišiel McGregor ešte pred týmto nešťastným stretom o svoj titul šampióna v ľahkej váhe za nedostatočnú aktivitu. 29-ročný Nurmagomedov následne získal titul po výhre nad Alom Iaquintom, čím si vylepšil skóre na 26 po sebe idúcich víťazstiev.

Šéf UFC Dana White vyhlásil: "Bolo nám jasné, že musíme zorganizovať tento zápas. Som presvedčný o tom, že to je najväčší zápas v dejinách spoločnosti, okrem súboja s Mayweatherom. Táto vec bude obrovská."

White si nemyslí, že by zatknutie a následné právne naťahovačky spôsobili McGregorovi ďalšie ťažkosti. McGregor má v UFC štatistiku 21 výhier a 3 prehry a bol prvým zápasníkom, ktorý súbežne získal titul šampióna v dvoch rôznych váhových kategóriách, keď vo svojom ostatnom zápase zdolal Eddieho Alvareza.

Potom sa postavil zoči voči Floydovi Mayweatherovi v jednom z najvýnosnejších boxerských zápasov v dejinách.

Ako hovorí Dana White: "Conor je ochotný bojovať s kýmkoľvek vo svete, kto si myslí, že je lepší ako on. To ho robí tak populárnym. Toto je ďalší boj, ktorý pomôže zacementovať jeho dedičstvo ako jedného z najlepších v dejinách."

Pripomeňte si stret McGregora s boxerom Mayweatherom:

Súvisiace články

Najčítanejšie