Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hokejový Slovan má nového trénera
Zdielať na

Hokejový Slovan má nového trénera

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Špekulácie sa potvrdili. Novým trénerom Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige sa stal Vladimír Országh. Bývalý kouč Banskej Bystrice chce stavať mužstvo na slovenských hráčoch.

Nový tréner dobre vie, že situácia u belasých nie je momentálne ideálna. Iba pred pár dňami na vlastnú žiadosť skončil v Slovane generálny manažér Patrik Ziman. Ten žiadal odchod športového riaditeľa Štefla – no nestalo sa. Vedenie ho podržalo. Juraj Široký mladší, výkonný viceprezident HC Slovan Bratislava to hodnotí takto: "Z môjho pohľadu to bol malicherný spor, až detinský." Dobré svetlo však nevrhá na klub ani obohraná pesnička s výplatami. "Máme momentálne nedoplatky voči hráčom z minulej sezóny, sú to 3 výplaty," priznáva meškanie platieb Široký.

V novej sezóne by sa už podľa vedenia klubu podobná situácia opakovať nemala. V to verí aj Vlado Országh, ktorý sa obklopí čisto slovenským realizačným tímom, menovite Petrovický, Jendek a Rybár. "Myslím, že všetci sme v najlepšom veku, mladí, perspektívni, máme chuť pracovať, takže aj toto je pozitívum, že sme dostali šancu," komentuje Országh. A rovnaká filozofia by mala platiť aj u hráčov. "Kostra by sa mala stavať na slovenských hráčoch a dopĺňať zahraničnými," hovorí Országh.

Okrem nového trénera majú belasí podpísané aj prvé posily. "Obranca Mário Grman, Patrik Lamper, Marek Čiliar, potvrdzujem, aj Jakub Štefánek," hovorí Široký. Či bude Országh okrem klubových povinností stíhať aj prácu asistenta Craiga Ramsayho v reprezentácii zatiaľ nevedel povedať. K tejto téme sa vyjadrí po rozhovore s Miroslavom Šatanom.

Országha klub oslovil tesne pred odchodom na majstrovstvá sveta:

Súvisiace články

Najčítanejšie