Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ján Volko skončil na majstrovstvách sveta šiesty. Za vlastným rekordom zaostal len o dve stotiny sekundy
Zdielať na

Ján Volko skončil na majstrovstvách sveta šiesty. Za vlastným rekordom zaostal len o dve stotiny sekundy

BIRMINGHAM / Slovenský reprezentant Ján Volko sa vo finále behu mužov na 60 metrov na 17. halových majstrovstvách sveta umiestnil na neuveriteľnom 6. mieste s časom 6,59 sekundy. V súboji najlepších ôsmich šprintérov planéty bol jediný Európan, keďže Turek Barnes je jamajského pôvodu. Dvadsaťjedenročný bežec zaostal za vlastným slovenským rekordom len o dve stotinky sekundy, dosiahol svoj štvrtý najlepší výkon v kariére.

"Tajne som dúfal, že vo finále nebudem posledný a to sa mi podarilo. Jednoducho: dal som do toho všetko, aj keď som spravil nejaké chyby," analyzoval halový vicemajster Európy 2017 Ján Volko Volko svoj birminghamský finálový beh v rozhovore pre internetovú stránku Slovenského atletického zväzu. Okrem zverenca trénerského dua Naďa Bendová – Róbert Kresťanko bol Slovenský šprintér vo finále globálneho svetového podujatia len jediný raz v histórii: Alojz Sokol v roku 1896 v behu na 100 m na premiérových novovekých olympijských hrách v Aténach získal na 100 m bronz.

Titul majstra sveta si vybojoval svetový rekordér Christian Coleman z USA v rekorde šampionátu 6,37 sekundy, čo je zároveň druhý najlepší čas histórie. Striebro získal v ázijskom rekorde 6,42 Ping-tchien Su z Číny a bronz ďalší Američan Ronnie Baker (6,44).

Súvisiace články

Najčítanejšie