Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Patrí medzi svetovú elitu v lyžovaní. Dosahuje rýchlosti, za ktoré na cestách rozdávajú pokuty
Zdielať na

Patrí medzi svetovú elitu v lyžovaní. Dosahuje rýchlosti, za ktoré na cestách rozdávajú pokuty

VARS / Od roku 2015 sledujeme športovú kariéru Michala Bekeša, Tatranca zo Ždiaru, ktorý si jedného dňa povedal, že bude najrýchlejším Slovákom na lyžiach a podarilo sa mu to. Pred pár dňami sa vrátil z francúzskeho Varsu, kde dosiahol vynikajúci výsledok a obrovskú rýchlosť.

Napriek tomu, že Michal Bekeš reprezentuje Slovensko a a je jedným z najrýchlejších Slovákov na lyžiach, pozná ho málokto. Jeho meno je známe len v úzkom okruhu lyžiarskych odborníkov. 

Michal sa venuje rýchlostnému zjazdu, pri ktorom sa dosahujú rýchlosti, ktoré nemôžete dosiahnuť ani na diaľnici. V kategórii Speed Ski dosiahol aj rýchlosti takmer 190 kilometrov za hodinu a v roku 2017 sa Michal dostal medzi elitu do Speed One. 

Vo svetovom pohári v roku 2017 skončil na 13. mieste. "Prvé preteky boli vo francúzskom Vars, kde som sa umiestnil na šiestom mieste, to bola paráda. Ja som momentálne maximálne spokojný," povedal Michal, ktorý vtedy dosiahol aj osobný rýchlostný rekord 207, 493 kilometrov za hodinu. 

Svojou neuveriteľnou rýchlosťou sa dostal na preteky, na ktorých môže štartovať iba 15 najlepších. "Budem môcť vyštartovať z najvyššej pozície a minimálna rýchlosť sa bude pohybovať okolo 230 kilometrov za hodinu," dodal Bekeš. Reprezentovať Slovensko v tomto športe ale pre Michala nie je jednoduché. "Mal som byť v Kanade na Svetovom pohári ale kvôli financiám som si to nemohol dovoliť," povedal. 

Pozrite si zjazd Michala Bekeša na Skalnatom plese.

Súvisiace články

Najčítanejšie