Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Marcel Hirscher sa dočkal zlata, vyhral superkombináciu. Žampovi zjazd nevyšiel
Zdielať na

Marcel Hirscher sa dočkal zlata, vyhral superkombináciu. Žampovi zjazd nevyšiel

Archívna reportáž

PCHJONGČANG / Rakúšan Marcel Hirscher získal zlatú medailu v piatkovej superkombinácii mužov v zjazdovom lyžovaní na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu. Šesťnásobný držiteľ veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári už vyhral 26 slalomov v bojoch o krištáľové glóbusy a v tejto disciplíne je aj úradujúci majster sveta.

Zlato z olympijských hier mu však doteraz chýbalo v jagavej zbierke. Striebro si v utorok vybojoval Francúz Alexis Pinturault, bronz patrí ďalšiemu francúzskemu pretekárovi Victorovi Muffatovi-Jeandetovi. Nemec Thomas Dressen, ktorý bol najrýchlejší v zjazde, slalomové kolo nedokončil.


Adam Žampa, ktorému po zjazde patrilo až 51. miesto, obsadil napokon 22. pozíciu. Tatranec Žampa v tejto disciplíne všestrannosti obhajoval skvelé 5. miesto spred štyroch rokov v Soči, ale pjongčanský kombinačný zjazd mu nevyšiel. Kým v ruských horách bol po zjazde na 27. priečke a napokon v súčte so slalomom dosiahol historicky najlepšie umiestnenie slovenského muža na ZOH, v slnkom zaliatom Čongsone svoj zjazdársky part pokazil. A to ešte organizátori zareagovali na vietor v hornej časti zjazdovky tým, že štart posunuli do priestoru začiatku pre super G a zároveň odklonili najväčšie skoky. Po slalome mal dobrú náladu. "Mám úsmev na tvári, pretože môj kamarát Victor Muffat-Jeandet má medailu, čo je perfektné. Veľmi si to zaslúži. Moja slalomová jazda mi vyšla, od štartu do cieľa som šiel naplno a mal dve malé zaváhania. Je pozitívum, že som veľmi nezaostal. Bral som to už ako prípravu na slalom špeciál. Ešte ma však čaká aj obrák. Som 22. na planéte, čo vôbec nie je hanba. V stredu držíme palce dievčatám," povedal Adam Žampa pre RTVS.

Matej Falat bol po zjazde na 53. priečke, no slalomové kolo nedokončil. Radosť z toho nemal. "Som sklamaný, pretože som chytil špicara. Necítil som tlak a bol som celkom uvoľnený. Škoda tejto chyby. Dalo sa dostať do tridsiatky, ale čo už," povedal.

ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu - utorkové výsledky:

ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE
Muži - superkombinácia (zjazd + slalomové kolo): 1. Marcel Hirscher (Rak.) 2:06,52 min, 2. Alexis Pinturault (Fr.) +0,23 s, 3. Victor Muffat-Jeandet (Fr.) +1,02, 4. Marco Schwarz (Rak.) +1,35, 5. Ted Ligety (USA) +1,45, 6. Thomas Mermillod Blondin (Fr.) +1,50, 7. Kjetil Jansrud (Nór.) +2,15, 8. Štefan Hadalin (Slovin.) +2,42, ... 22. Adam Žampa (SR) +4,58, ... Matej Falat (SR) nedokončil slalomové kolo

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie