Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hokejka nepatrí do rúk len chlapcom. Florbalistky sú toho jasným dôkazom
Zdielať na

Hokejka nepatrí do rúk len chlapcom. Florbalistky sú toho jasným dôkazom

MODRA / Vďaka Nadácii televízie JOJ prebieha v slovenských školách pod dohľadom učiteľov a trénerov súťaž FLORBAL SK liga.

Hokejka už dlhé ruky nepatrí do rúk len chlapcom, a najnovšie dievčatá súťažia aj v menej známom športe, florbale. "Zatiaľ som dala dva góly, takže snáď vyhráme," hovorí skromne jedno z dievčat, ktorej to z hokejkou ide počas zápasu tak dobre, ako starým mamám s vareškami.  "Je to tvrdší šport, ale nie až tak ako hokej," dodáva ďalšia zo zapálených florbalistiek. 

"Súťaž Florbal SK liga je unikátna v tom, že sa do nej prihlasujú školy vždy s dvoma tímami. Jeden je tvorený z chlapcov, druhý z dievčat, a práve to prináša neuveriteľné zážitky," potvrdil nadšenie dievčat aj Ľuboš Sarnovský, moderátor televízie JOJ.

Pokiaľ dievčatá hrali zápas, chlapci ich pozorovali a povzbudzovali z hľadiska. Svojim spolužiačkam fandia, ale zároveň chcú, aby boli čo najlepšie. "Dobre hrajú, ale mali by viac trénovať. Potrebovali by vylepšiť úrok," povedal jeden z chlapcov. Iný zase uznanlivo dodal: "Niekedy hrajú lepšie ako my."

Tie najlepšie tími dievčat a aj chlapcov si zmerajú sily na krajskom kole, aj s podporou nadácie televízie JOJ. "Je to mladý a rýchlo rastúci šport a zároveň je super, že dostáva deti od počítačov a mobilov k pohybu," povedal Roman Cibík z Nadácie televízie JOJ. 

Ani samotné náklady na šport nie sú príliš vysoké. "Florbalová hokejka nestojí toľko ako klasická a žiadna ďalšia výbava k tomu nie je potrebná. Je to nenáročný šport pre rodičov a aj deti," uviedol Vladimír Kolárik, učiteľ v ZŠ Modra.

Najlepšie tími sa prebojujú až do finále, ktoré ich čaká v auguste v Bratislave. 

Deti vynikajú aj v iných športoch.

Súvisiace články