Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vlhová deviata v obrovskom slalome Svetového pohára v Kranjskej Gore
Zdielať na

Vlhová deviata v obrovskom slalome Svetového pohára v Kranjskej Gore

Archívne video

KRANJSKA GORA / Slovenská reprezentantka Petra Vlhová skončila na deviatom mieste v obrovskom slalome v rámci Svetového pohára zjazdárok v slovinskej Kranjskej Gore. Vlhová bola po prvom kole štrnásta, ale siedmy najlepší čas v druhej jazde ju posunul v súčte oboch kôl na deviatu priečku, čo je v podaní 22-ročnej Liptáčky tretí najlepší výsledok v jej kariére v obrovskom slalome. V tejto sezóne bola vyššie iba v Lienzi, kde skončila siedma a vyrovnala si kariérne maximum.

Vlhovej patrí v hodnotení obrovského slalomu vo Svetovom pohári desiata priečka, v priebežnom poradí bojov o veľký glóbus v SP je stále tretia, aktuálne stiahla manko na Nemku Viktoriu Rebensburgovú na druhom mieste na 30 bodov.

"Mám ďalšie umiestnenie v Top Ten, ale treba pracovať ešte viac, aby to nabudúce bolo lepšie. V prvom kole som neurobila väčšiu chybu, ale nebola to ideálna jazda. Vyskytli sa tam drobnejšie chybičky. V druhom kole sme sa museli nastaviť tak, že treba ísť čo najrýchlejšie, lebo to bolo postavené na priamo a na trati boli jamy. Musela som zariskovať a som rada, že som do cieľa prišla s náskokom a v konečnom poradí som sa posunula vyššie. Dážď mi až tak neprekážal, striedalo sa to a nebolo to výrazné," uviedla Petra Vlhová pre slovenské médiá v Kranjskej Gore.

Už 39. víťazstvo v kariére a ôsme v aktuálnej sezóne si pripísala Mikaela Shiffrinová. Fenomenálna Američanka v pretekoch, ktoré sprevádzal dážď, zvíťazila s náskokom 31 stotín sekundy pred Francúzkou Tessou Worleyovou, ktorej odplatila prehru z vlaňajších majstrovstiev sveta vo švajčiarskom St. Moritzi. Tretiu pozíciu si v súčte oboch kôl vyjazdila Talianka Sofia Goggiová, ktorá po prvom kole figurovala až ako ôsma. Shiffrinová vedie Svetový pohár s 1181 bodmi a náskokom 647 bodov pred Rebensburgovou. V hodnotení obrovského slalomu má Shiffrinová pred Worleyovou k dobru 55 bodov.

"Keď predvádzam svoje najlepšie jazdy, všetko sa zdá byť jednoduché. Dnes to nebolo možné, najmä v druhom kole bola trať veľmi ťažká. Nemohla som podať stopercentný výkon, ale, samozrejme, víťazstvo ma veľmi teší. Či rada jazdím v daždi? Áno, ale radšej som, keď je slnko a modrá obloha. Som veľmi spokojná so súčasnou formou a tým, čo predvádzam. Ďakujem všetkým ľuďom, ktorí mi v tom pomáhajú," uviedla Mikaela Shiffrinová na tlačovej konferencii po pretekoch.

V 73-člennej konkurencii 1. kola sa s číslom 71 predstavila ďalšia Slovenka Barbara Kantorová, svoju jazdu však nedokončila.

Zjazdársky ženský víkend v Kranjskej Gore je náhradou za pôvodne naplánované preteky v Maribore, kde sa obrovský slalom a slalom v rámci 54. ročníka Zlatej lisice nemohol uskutočniť pre zlé snehové podmienky a pretrvávajúce teplé počasie.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní - obrovský slalom - Kranjska Gora (Slovin.):

Obrovský slalom žien (1. + 2. kolo: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:47,40 min, 2. Tessa Worleyová (Fr.) +0,31 s, 3. Sofia Goggiová (Tal.) +0,91, 4. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,93, 5. Stephanie Brunnerová (Rak.) +0,96, 6. Federica Brignoneová (Tal.) +0,98,...9. Petra Vlhová (SR) +1,51., ...Barbara Kantorová (obe SR) nedokončila 1. kolo.

Súvisiace články

Najčítanejšie