Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pistorius bol zranený pri väzenskej bitke
Zdielať na

Pistorius bol zranený pri väzenskej bitke

Archívne video

Oscar Pistorius bol zranený pri bitke vo väznici v Južnej Afrike. Len dva týždne potom, ako mu súd zdvojnásobil rozsudok za vraždu priateľky v roku 2015 sa niekdajší paralympionik dostal do potýčky pre používanie verejného telefónu.

Pri bitke, ktorá sa údajne odohrala medzi väzňami o právo použiť verejný telefón, utrpel Oscar Pistorius, odlsúdený na 13 rokov a 5 mesiacov, odreniny. Podľa hovorcu väznice nikto iný nebol vážne zranený. Singabakho Nxumalo dodal: "Údajne sa zaplietol do potýčky s ďalším väzňom ohľadne používania verejného telefónu na špeciálnej jednotke, kde sa obaja v rámci nápravného centra Attridgeville nachádzajú." Väznica začala vyšetrovanie podľa štandardných postupov, aby "zistili fakty a zaistili aby boli podniknuté potrebné kroky, keďže útočné incidenty nie sú povolené."

K bitke došlo 6. decembra, 10 dní potom ako juhoafrickí prokurátori úspešne napadli Pistoriusov "šokujúco ľahký" 6-ročný trest a žiadali jeho zvýšenie.Svoju priateľku zastrelil na Valentína v roku 2013 cez zatvorené dvere kúpeľne a tvrdil, že si ju poplietol s lupičom. 6-násobný paralympijský zlatý medailista bol historicky prvým šprintérom s amputovanými končatinami, ktorý bežal na olympiáde v Londýne roku 2012. O nohy pod kolenami prišiel v útlom detstve.

Takto hral futbal na nádvorí väznice so známym českým väzňom:

Súvisiace články

Najčítanejšie