Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Špičkový motocyklista Nicky Hayden po nehode zomrel
Zdielať na

Špičkový motocyklista Nicky Hayden po nehode zomrel

CESENA / Nicky Hayden zomrel vo veku 35 rokov. Po minulotýždňovej nehode bol vo veľmi kritickom stave.

Americký motocyklista Nicky Hayden zomrel vo veku 35 rokov. Po minulotýždňovej nehode bol vo veľmi kritickom stave. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na nemocnicu Maurizia Bufaliniho v talianskej Cesene.

Hayden bol vo veľmi kritickom stave po minulotýždňovej stredajšej nehode, kedy ho zrazilo osobné vozidlo počas tréningu na bicykli v talianskom letovisku Riccione neďaleko Rimini. Šampión najsilnejšej kubatúry MotoGP z roku 2006 utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali urgentný prevoz z Rimini do väčšej nemocnice v Cesene. Bol vtedy v bezvedomí.

Haydenovi diagnostikovali vážne poškodenie mozgu aj početné zlomeniny. Miestne úrady incident vyšetrujú. Lekársky tím potvrdil úmrtie pacienta Nicholasa Patricka Haydena, ktorý bol po nehode na jednotke intenzívnej starostlivosti. 

Rodák z Owensboro v Kentucky bol súčasťou MotoGP v rokoch 2003 - 2016 ako člen tímov Honda a Ducati. Vybojoval tri víťazstvá a 28 pódiových umiestnení, absolvoval 218 pretekov. V aktuálnej sezóne pôsobil v seriáli Superbikov, kde mu priebežne patrilo 13. miesto.

Súvisiace články

Najčítanejšie