Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Toto sa nedá len tak hodiť za hlavu!
Zdielať na

Toto sa nedá len tak hodiť za hlavu!

Slovenské tenistky prehrali rozhodujúcu štvohru a tým aj súboj so Srbskom v baráži o udržanie sa v svetovej skupine Pohára federácie. Kto to nesledoval, tomu toto konštatovanie postačí. Kto to videl, stále nechápe.

Čo sa stalo, že po suverénnom prvom sete ten druhý za stavu 5:1 a 30:0 nezvládli a  prehrali 5:7? Čo spôsobilo, že v treťom, keď viedli 6:5 pri svojom podaní nezískali ani “fiftín” a namiesto ukončenia zápasu dovolili Srbkám nielen vyrovnať ale sa napokon aj tešiť sa z víťazstva 9:7?

Ak čakáte odpoveď - smola.  Napokon, nedokázali ju dať ani samotné aktérky, ani nehrajúci kapitán. Aspoň. že sa zhodli v tom, že je to veľké sklamanie a že sa fanúšikom, ktorí vytvorili najlepšiu atmosféru za posledných pár rokov, ospravedlňujú.

Komu je to však čo platné? (Slušnosť mi nedovoľuje napísať odpoveď, aj keď ju mám na jazyku.)

Pripadá mi zbytočné rozoberať, či za prehru môže malé sebavedomie, slabá psychika, šťastie - alebo neviem čo. A odmietam debaty na tému, prečo namiesto Magdalény Rybárikovej nenastúpila na štvorhru Dominika Cibulková. Ak by ju totiž slovenské tenistky zvládli, nikto by si na túto možnosť ani nespomenul.

Jednoducho, sú veci na antukovom dvorci, ktoré sa ani (ne)rozumne vysvetliť nedajú.

Po frustrujúcej prehre mi však chýbala istá pokora i uznanie súperkám. Najmä u Daniely Hantuchovej. Tá však slovami o tom, že Srbky štvorhru hrať nevedia a nepredviedli žiadny oslnivý výkon, iba opäť podráždila tých, ktorí jej v súvislosti s reprezentáciou kadečo vyčítajú. Navyše, keď Jelene Jankovičovej a Alexandre Kruničovej aj takýto “neoslnivý “ výkon stačil na úspech.

Mimochodom, po barážovom dueli obe strany vyhlásili to isté:  “Máme tím, ktorý má na zisk trofeje v Pohári federácie!”

Fandím síce slovenskému športu, no tentoraz skôr uverím srbským tenistkám. A nielen preto, že na buduci rok budú hrať v elitnej osmičke tejto súťaže.

Súvisiace články