Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Namiesto postupu diskvalifikácia. Loptičku napálil rozhodcovi do tváre
Zdielať na

Namiesto postupu diskvalifikácia. Loptičku napálil rozhodcovi do tváre

Zdroj: TASR

ŠANGHAJ / Na tenisovom turnaji v Šanghaji sa stal dramatický okamih. Austrálsky tenista Marc Polmans, ktorý bojoval o miesto v hlavnej súťaži prestížneho turnaja ATP 1000, sa napriahal po loptičke, ktorá ho mohla poslať do hlavnej súťaže. Lenže namiesto toho, aby bekhendový volej dopravil za sieť, odohral Austrálčan Marc Polmans mečbal do siete.

Plný emócií nahnevane odpálil loptičku. Tá sa nešťastne odrazila až do tváre hlavného rozhodcu. Ten vyriekol verdikt: diskvalifikácia.

Pre austrálského tenistu Marca Polmansa, ktorý zažíva historickú sezónu, počas ktorej vy dostal z ôsmej stovky na 140. miesto, to bol krutý zvrat osudu. Namiesto radosti z postupu do hlavnej súťaže musel čeliť trpkému koncu z bizarného dôvodu. S veľkou pravdepodobnosťou dostane za svoje nekontrolované emócie aj pokutu.

„Som zvedavý, akú pokutu dostane. Keď uvážime, že ja som zaplatil za pretrepanie obsahu vo fľaši 15-tisíc libier...“ napísal známy provokatér Nick Kyrgios.

Podobné udalosti nastali aj v minulosti: Denis Šapovalov z Kanady trafil loptičku rozhodcovi do oka V Davis Cupe v roku 2017 , čiarového rozhodcu trafil aj Novak Djokovič na US Open v roku 2020.

Súvisiace články

Najčítanejšie