Jasno
17°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Schmiedlová ide ďalej: Na US Open vyrovnala maximum, zdolala Španielku so slovenskými koreňmi
Zdielať na

Schmiedlová ide ďalej: Na US Open vyrovnala maximum, zdolala Španielku so slovenskými koreňmi

NEW YORK / Na záverečnom tenisovom grandslame sezóny US Open sa darí Anne Karolíne Schmiedlovej. Slovenka postúpila už do 3. kola, čím po ôsmich rokoch vyrovnala svoj najlepší výsledok na tomto turnaji.

Anne Karolíne Schmiedlovej stála v ceste za víťazstvom Rebeka Masárová, ktorá sa narodila vo Švajčiarsku, niekoľko rokov už reprezentuje Španielsko, ale po otcovi má slovenské korene. Našu tenistku nerozhodilo ani to, že v prvom sete dobiehala náskok súperky a keď otočila z 2:4 na 6:5 nevyužila dva setbaly.

V tajbrejku však Masárovej nedovolila uhrať ani jeden bod. V druhom sete si Schmiedlová vypracovala náskok 3:1 a túto výhodu už nepustila z rúk. Po 95 minútach slávila triumf po setoch 7:6, 6:2. Masárovej tak oplatila prehru z antukového turnaja vo švédskom Bóstade.

"Veľmi si to vážim a ťažko hľadám slová. Podarilo sa mi zdolať dobrú súperku. Keby som hrala so Sakkariovou, asi by som si na ňu verila menej. Z Masárovej som však tiež mala rešpekt, má super sezónu, výborne servuje a rebríčkovo je približne rovnako ako ja," uviedla pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu (STZ).

TASR

Ďalšou súperkou Schmiedlovej vo Flushing Meadows bude v piatok Číňanka Wang Sin-jü, ktorú na začiatku augusta zdolala po trojsetovej bitke na turnaji v Prahe.

"Do New Yorku som prišla trošku skôr, mám to tu rada. Chcela som pred začiatkom dobre potrénovať. Potrebovala som si aj oddýchnuť, lebo po turnaji v Kolumbii som bola extrémne unavená. Prežívam však zatiaľ veľmi peknú sezónu," dodala pre STZ Schmiedlová.

Súvisiace články