Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Prerušil podanie a napomenul divákov: Rozhodcu na Wimbledone si história zapamätá
Zdielať na

Prerušil podanie a napomenul divákov: Rozhodcu na Wimbledone si história zapamätá

Zdroj: TASR

LONDÝN / Tenisový svet sa pobavil, no párik v hľadisku sa musel poriadne zahanbiť. Otvorenie šampanského vyvolalo nechcenú pozornosť medzi fanúšikmi.

Rozhodca bežne adresuje divákom slová ako "ticho" či "ďakujem". Takéto napomenutie si tenisová história nepamätá. Na začiatku nedeľného 3. kola Wimbledonu medzi Ruskami Mirrou Andrejevovou a Anastasiou Potapovovou (6:2, 7:5) adresoval empajrový rozhodca divákom vtipnú prosbu, ktorú si tenisová história zapamätá.

"Dámy a páni, keď otvárate fľašu šampanského, nerobte to, keď hráčka podáva," povedal empajrový rozhodca John Blom. Ruska prestala podávať, počúvala rozhodcu. Najprv sa pousmiala, následne prikývla.

Na prestížnom Wimbledone známom predovšetkým tým, že pre tenistov aj tenistky platí prísny dress code, v hľadisku sa bežne pije šampanské. Dokonca aj predáva v stánkoch - platí však, že otvoriť ho treba pred vstupom do hľadiska.

V roku 2019 nastali tiež vtipné problémy so šampanským - korok z fľaše šampanského priletel priamo na kurt počas zápasu.

Súvisiace články