Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sen zjazdárskeho olympijského víťaza Millera o US Open sa rozplynul rýchlo
Zdielať na

Sen zjazdárskeho olympijského víťaza Millera o US Open sa rozplynul rýchlo

Odohral iba jeden zápas

"Nemal som dosť času na prípravu a trénovať s niekým, kto by na mňa vyslal tisíc loptičiek ako keď som bol ešte malý chlapec. Ak sa to nepodarí uskutočniť, potom nemá nikto nárok na také očakávania," skomentoval krach svojho unikátneho pokusu Miller, ktorý sa v mladosti stal stredoškolským šampiónom štátu Maine.

Tenis v živote dovedna päťnásobného medailistu zo ZOH vždy veľa znamenal. Od malička ho hrával a jeho rodina vlastní tenisovú akadémiu v New Hampshire. Jeho pokus o postup do hlavného pavúka US Open bol súčasťou dohody s americkým zväzom USTA, ktorý prisľúbil prispieť finančne na Millerovu charitatívnu organizáciu.

Miller svoj neúspech pripísal na vrub chýbajúcemu tréningu, horúčave a náročnému súperovi. "Neznášam horúčavu, ovládnu ma vtedy klaustrofobické pocity, neviem riadne dýchať a neviem sa sústrediť na cieľ. Už medzi oboma setmi som doslova zomieral. Nezostala vo mne ani kvapka energie," tvrdil Miller.

Aj v prípade víťazstva by jeho cesta na grandslam vo Flushing Meadows bola ešte poriadne tŕnistá. Z desiatich hráčov v Honolulu postúpil iba jediný na júlovú druhú fázu vyraďovačky do Atlanty. Tam zo šestnástky hráčov vzíde iba jediný, ktorý získa miestenku už v samotnej kvalifikácii US Open, ktorá sa začína týždeň pred grandslamom.

Súvisiace články