Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bol to boj o každý bod. Cibulková prehrala vo finále s Gavrilovovou
Zdielať na

Bol to boj o každý bod. Cibulková prehrala vo finále s Gavrilovovou

Archívna reportáž

NEW HAVEN / Slovenská tenistka Dominika Cibulková podľahla za 165 minút 6:4, 3:6, 4:6 austrálskej reprezentantke Darioi Gavrilovovej vo finále dvojhry na turnaji WTA Premier Connecticut Open presented by United Technologies. Víťazka si odnáša 470 bodov do systému a prémiu 132 300 USD brutto. Zdolanú uteší 305 bodov a 71 090 amerických dolárov pred zdanením.

Koncovka vyrovnaného prvého setu patrila slovenskej favoritke, ale Gavrilovová od polovice druhého dejstva zvýšila aktivitu, spresnila hru a najmä jej prejav na kurte bol čoraz sebavedomejší. Cibulková sa ocitla v defenzíve, prišla o druhý set, ale nie o zápas. Kľúčovým momentom mohla byť čistá hra Slovenky pri podaní Austrálčanky za stavu 3:3 v treťom sete. Nebola. Gavrilovová vzápätí rebrejkom vyrovnala na 4:4 a záver patril austrálskej hráčke. Keď viedla 5:4 pri podaní slovenskej tenistky, využila tretí mečbal - presne namierila svoj forhend.

Gavrilovová bola tesne lepšia vo víťazných úderoch 35:32, ale urobila aj viac nevynútených chýb (47:41). Obe súperky ťažko premieňali brejkbaly, Cibulková mala štatistiku 4 z 13 a Gavrilovová iba o niečo lepšiu 6 zo 16. V esách však víťazka dominovala 6:0. O vyrovnanosti duelu svedčí aj fakt, že na celkovo získané body Austrálčanka zvíťazila 105:102.

"Bol to boj o každú loptičku, ale ona bola o kúsok lepšia hráčka. Ďakujem všetkým, ktorí mi pomohli dostať sa až do finále, vrátane môjho tímu a skvelých fanúšikov. Bol to turnaj, na ktorom som predvádzala konečne svoj dobrý tenis a som preto šťastná," uviedla Dominika Cibulková v príhovore po finálovom stretnutí.

"Sú to pre mňa veľké chvíle. Vždy je viac výnimočné, keď zvíťazíte proti takej silnej súperke. Celkovo som na ceste k prvému titulu zdolala niekoľko veľmi kvalitných hráčok," skonštatovala s víťazným pohárom v rukách Daria Gavrilovová. Za rozhodujúci okamih zápasu označila piaty gem druhého setu, keď v dlhom geme po piatich zhodách prvýkrát vzala Cibulkovej podanie. 

Dvojhra - finále:
Daria Gavrilovová (Aus.) - Dominika Cibulková (SR-2) 4:6, 6:3, 6:4 za 165 minút

Súvisiace články