Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Cibulková si poriadne zavarila! Za všetko môžu dane...
Zdielať na

Cibulková si poriadne zavarila! Za všetko môžu dane...

Tenisová hviezda a momentálne slovenská jednotka Dominika Cibulková dávnejšie v jednom rozhovore prezradila, že rozmýšľa opustiť svoju rodnú krajinu kvôli vysokým daniam a plateniu zdravotného a sociálneho poistenia. Vyjadrenia tohto druhu môžu mať však dohru.

Dominika Cibulková podľa českého experta na daňovú problematiku riskuje, keď niečo podobné verejne oznámi. "Nad zmenou vážne rozmýšľam. Nechcem hovoriť presné čísla, ale budú mi vychádzať strašne vysoké odvody na zdravotné či sociálne poistenie. Najradšej by som mala trvalý pobyt na Slovensku, ale za týchto podmienok musím rozmýšľať nad alternatívou," vyjadrila sa dávnejšie Dominika v rozhovore pre časopis Forbes Slovensko.

Podľa českého experta zo spoločnosti, ktorá sa špecializuje na zdaňovanie športovcov, je nesprávne verejne hlásať takéto vyjadrenia.

"Mohlo by to mať aj trestno-právnu rovinu, pretože úmyselne sa vyhýbať plateniu daní či odvodom samozrejme nie je správne," povedal expert. Ako ďalej dodal, slávni športovci reprezentujú svoje krajiny, a preto by mali mať snahu, aby mali svoje daňové záležitosti v poriadku a nevystavovali sa riziku postihu.

Súvisiace články