Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Odchádza veľká legenda. Daniela Hantuchová ukončila svoju kariéru
Zdielať na

Odchádza veľká legenda. Daniela Hantuchová ukončila svoju kariéru

BRATISLAVA / Tridsaťštyriročná popradská rodáčka je bývalou členkou Top 5 svetového rebríčka WTA vo dvojhre aj štvorhre, majiteľkou kompletnej zbierky grandslamových titulov v miešanej štvorhre a je držiteľkou ďalších titulov. Tenistka vo štvrtok prekvapila a oznámila na sociálnych sieťach definitívne ukončenie svojej kariéry.

V ostatných týždňoch chýbala v súťažnom dianí pre únavovú zlomeninu rebra. Možno aj to viedlo k jej prehodnoteniu budúcnosti. Svojím rozhodnutím prekvapila nie len fanúšikov. "Odchádza veľká legenda. Trošku ma to prekvapilo a je mi to veľmi ľúto. V každom prípade tenis dosiaľ bol pre ňu osudom a láskou a ja pevne verím, že Daniela pri ňom zostane a nájdeme nejakú možnosť spolupráce. Určite o tom budeme komunikovať. Nepochybujem ani o jej budúcom zaradení do Siene slávy STZ. Nastane čas, keď to predostrieme príslušným orgánom, väčšinou sa členmi stávajú staršie osoby. Osobne mi najvýraznejšie zostáva v pamäti Danielin podel na triumfe v Pohári federácie. Poznám ju už od jej desiatich rokov, vždy bola kreatívnou a inteligentnou hráčkou. Pre slovenský tenis toho urobila nesmierne veľa nielen výsledkami, ale aj vystupovaním a charizmou. Veľmi jej držím palce do ďalšej etapy života, je to mimoriadne dobrý človek," povedal pre agentúru SITA prezident Slovenského tenisového zväzu (STZ) Tibor Macko.

Svoje rozhodnutie oznámila prostredníctvom videa na sociálnej sieti. "Chcem vám oznámiť s celou svojou vďakou a šťastím vo mne, že prišiel čas opustiť profesionálny tenis," napísala v statuse. Ďalej ale všetkých ubezpečila, že to neznamená úplný bodku za tenisom. Tento šport je zapísaný v každej jej bunke a nikdy ho úplne neopustí. Poďakovala sa za podporu ľudí, ktorí pri nej všetky tie roky stáli a podporovali ju. Momentálne je ale pripravená ukončiť jednu kapitolu života, aby mohla prísť tá nová. 

Daniela len nedávno načrtla tému kariéry po kariére a má celkom dobrú predstavu, kam by jej život mohol ďalej smerovať. "Už ma oslovilo veľa turnajov v zahraničí. Asi najlukratívnejším je Havaj, kde sa koná nový WTA turnaj (najbližšie bude 20.- 26. novembra 2017 - pozn.red.). Ponúkli mi pozíciu riaditeľky. Myslím si, že po organizačnej stránke by ma to veľmi bavilo." Rovnako sa mala na tohtoročnom turnaji na londýnskom Wimbledone posadiť za mikrofón a komentovať zápasy pre americkú televíziu Fox Sport. 

Súvisiace články

Najčítanejšie