Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Začal boj o svetovú skupinu, Čepelová získala pre Slovensko prvý bod
Zdielať na

Začal boj o svetovú skupinu, Čepelová získala pre Slovensko prvý bod

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Jednotka domácej zostavy Jana Čepelová zvíťazila nad dvojkou hostiek Richel Hogenkampovou za 94 minút 6:3, 6:2 v úvodnej z dvoch sobotňajších dvojhier v rámci víkendového bratislavského stretnutia Slovensko - Holandsko v play-off o svetovú skupinu Pohára federácie 2018 tenisových reprezentačných družstiev žien.

Slovenské tenistky vedú po úvodnej dvojhre baráže o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie nad Holandskom 1:0. O prvý bod sa na antuke v bratislavskom NTC postarala jednotka domáceho tímu Jana Čepelová. Holandskú dvojku Richel Hogenkampovú zdolala 6:3, 6:2.

"Som veľmi rada, že som tento náročný zápas vyhrala. Nebolo ľahké potvrdiť úlohu favoritky. Nehralo sa mi práve najlepšie, ale zvládla som to. Hogenkampová je nevyspytateľná, predvádza mužský typ tenisu, často slajzuje. Snažila som sa dodržiavať taktiku, ktorú sme si s kapitánom stanovili - tlačiť sa k sieti, počínať si agresívne a presadzovať sa svojou hrou. V určitých momentoch mi nebolo najlepšie, usilovala som sa nemyslieť na to. Určite je čo zlepšovať," povedala Čepelová pre RTVS.

Obe nastrieľali po 18 víťazných úderov, ale Čepelová mala významne pevnejšiu ruku: urobila 25 nevynútených chýb, Hogenkampová až 45. Slovenka premenila 7 z 11 brejkbalov, zatiaľ čo Holanďanka iba 4 zo 14.

Druhý zápas

V druhom zápase si v Aegon aréne si zmerajú sily slovenská dvojka Rebecca Šramková a holandská jednotka Kiki Bertensová. 

Vo fedcupovej histórii ide o štvrtý vzájomný zápas. Súperky vedú vo vzájomnej bilancii 2:1. Slovenky majú Holanďankám čo odplácať po tom, ako v roku 2015 s nimi prehrali na antuke v Apeldoorne 1:4.

Slovenské reprezentantky sa prebojovali do baráže vďaka februárovému víťazstvu 3:2 na pôde Talianska. Hrdinkou vo Forli sa stala fedcupová debutantka Šramková, ktorá uspela v oboch dvojhrách. Tretí bod pridala skúsená Daniela Hantuchová.

Súvisiace články