Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Hantuchová so Šramkovou splnili postupovú misiu ešte pred štvorhrou
Zdielať na

Hantuchová so Šramkovou splnili postupovú misiu ešte pred štvorhrou

FORLI / Slovenské tenistky najmä zásluhou absolútnej debutantky v najcennejšom drese Rebeccy Šramkovej značne nečakane uspeli vo víkendovom stretnutí s domácimi Taliankami na antuke v hale PalaGalassi vo Forli v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie 2017 reprezentačných družstiev žien.

Po dvojhrách vedú nezvratne 3:1 a štvorhra - ak sa vôbec bude hrať - už nemôže nič zmeniť na ich postupe do play-off o elitnú osmičku MS tímov ITF 2018. Súperky na 22. - 23. apríl 2017 spoznajú v utorok 14. februára. Žreb sa uskutoční o 11.00 h SEČ v londýnskej centrále Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

Šramková v záverečnej druhej nedeľňajšej dvojhre, celkovo štvrtej, zvíťazila nad domácou grandslamovou šampiónkou Francescou Schiavoneovou za 73 minút presvedčivo 6:2, 6:4. Dvadsaťročná Bratislavčanka Šramková figuruje na 119. priečke vo svetovom rebríčku, o šestnásť rokov zrelšej Schiavoneovej patrí presne 100. miesto, v minulosti však bola aj na 4. pozícii. Bol to premiérový vzájomný súboj. Schiavoneová aktuálne má vo Fed Cupe štatistiku 27:22 (dvojhra 23:21). Zhodou okolností debutovala v PF v semifinále edície 2002 práve proti Slovenkám v španielskom Maspalomase (1:3): zdolala Danielu Hantuchovú a podľahla Janette Husárovej. Teraz hrá svoju rozlúčkovú sezónu v kariére.

SR predtým v tento deň poslala do vedenia 2:1 renomovaná náhradníčka Daniela Hantuchová, ktorá v konfrontácii dvoch bývalých členiek Top 5 singlového renkingu WTA prekonala Saru Erraniovú za 77 minút jasne 6:2, 6:0. Uspela pomerne nečakane, ale o to zaslúženejšie. Tridsaťtriročná popradská rodáčka disponovane a skúsene využila, že súperka sa nezdala byť fit najmä od konca prvého setu.

Súvisiace články