Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Paráda! Cibulková v Číne vo finále! Tri víťazné zápasy za 27 hodín!
Zdielať na

Paráda! Cibulková v Číne vo finále! Tri víťazné zápasy za 27 hodín!

WU / CHAN - Dominika Cibulková postúpila na výborne obsadenom turnaji vo Wu-chane už do finále. 27-ročná Bratislavčanka ukázala, že je vynikajúco kondične pripravená. Veď v desaťmiliónovom čínskom meste odohrala v priebehu 27 hodín až tri zápasy! Samozrejme, tri víťazné zápasy!

V stredu ju v osemfinále s Češkou Karolínou Plíškovou nepustil na kurt dážď. A tak šli so svetovou šestkou do boja až včera ráno o 8:30 h nášho času. Cibulková to zvládla bravúrne, za 75 minút vyhrala dvakrát 6:2. O necelých sedem hodín už bola na dvorci opäť, aby odohrala štvrťfinále. Proti ďalšej Češke Barbore Strýcovej. 30-ročná univerzálka a 21. hráčka renkingu jej vzdorovala oveľa tvrdšie než Plíšková, no po takmer dva aj polhodine sa predsa len usmievala Dominika. V tom čase bola vo Wu-chane jedna hodina po polnoci...

Na spánok a regeneráciu tak mala svetová dvanástka štrnásť hodín. Dnes o 9:30 h nášho času (v dejisku turnaja je o 6 hodín viac), sa už postavila proti Ruske Svetlane Kuznecovovej, ktorá na ňu čakala v semifinále. Prvý set síce Dominika prehrala 3:6, no ďalšie dva sa stali jej korisťou. Získala ich v pomere 6:3 a 6:4 a po dvoch hodinách aj 36 minútach sa mohla tešiť z postupu do finále! V ňom zajtra narazí na ďalšiu Češku Petru Kvitovú. Tá totiž v druhom semifinále sfúkla z kurtu Rumunku Simonu Halepovú za 67 minút 6:1 a 6:2.

V pondelok 3. októbra sa Dominika Cibulková posunie v rebríčku WTA prinajhoršom na 8. priečku a v dosahu má aj siedmu pozíciu. Jej doterajším maximom je 10. miesto v singlovom renkingu.

Súvisiace články