Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Cibulková vo Wu-chane do štvrťfinále so Strýcovou
Zdielať na

Cibulková vo Wu-chane do štvrťfinále so Strýcovou

WU / CHAN - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako desiata zvíťazila nad českou päťkou podujatia Karolínou Plíškovou za 75 minút jasne dvakrát 6:2 vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 3. kola dvojhry na turnaji WTA Premier 5 Dongfeng Motor Wuhan Open v čínskom Wu-chane (dotácia 2,589 milióna USD, tvrdý povrch Decoturf II).

Cibulkovú nezastavilo ani 11 es súperky. Využila 4 zo 6 brejkbalov a sama odstránila obe hrozby straty podania, ktorým čelila. Súboj dvoch grandslamových finalistiek preložili zo stredy pre dážď.

"Bol to môj prvý zápas na ´centri´ proti takto výborne podávajúcej hráčke. Bolo to náročné. Zachovala som si však koncentráciu, bola som mentálne pripravená a predvádzala som môj dobrý tenis. Som veľmi šťastná z postupu do štvrťfinále," povedala Cibulková podľa webu Tenisovej asociácie žien (WTA) a k halovým podmienkam dodala: "Minulý týždeň som hrala v Tokiu v podobných a z domu som tiež zvyknutá na zastrešenie. Sme profesionálky, musíme si poradiť s akoukoľvek situáciou."

Finalistka melbournských Australian Open 2014 Cibulková bude v rovnaký deň po prekonaní finalistky newyorských US Open 2016 Kar. Plíškovej vo štvrťfinále čeliť ďalšej výzve z ČR Barbore Strýcovej. S 30-ročnou univerzálkou, 21. v hodnotení dvojhry, ešte nikdy nehrala.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková bojuje na ázijskej šnúre aj o posilnenie svojich vyhliadok na štart na koncoročnom výberovom šampionáte WTA Finals 23. - 30. októbra v Singapure pre osem najlepších singlistiek sezóny. K 26. septembru figurovala na siedmej priečke v hodnotení Road iba o 18 bodov nad čiarou. Vo Wu-chane už má garanciu 190 bodov a prémie 54 230 USD brutto.

Dvojhra - 3. kolo (osemfinále):
Dominika Cibulková (SR-10) - Karolína Plíšková (ČR-5) 6:2, 6:2 za 75 minút

Súvisiace články