Skoro jasno
10°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Djokovič (26) miluje svojho otca, ale nepreberá zodpovednosť
Zdielať na

Djokovič (26) miluje svojho otca, ale nepreberá zodpovednosť

MONTREAL / Srbský tenista Novak Djokovič má rád svojho otca Srdjana, ale nehlási sa ku všetkým jeho názorom.

Zverenec Mariána Vajdu to skonštatoval na adresu nedávnych vyhlásení, ktoré neboli príliš lichotivé voči Rogerovi Federerovi a Rafaelovi Nadalovi.

"Veľmi ma mrzí, že tie slová vzbudili toľko pozornosti a mohli sa mojich kolegov dotknúť - mám s nimi dobré a korektné vzťahy. Akokoľvek nešťastne to však môže znieť, nik nemá nárok brať ma na zodpovednosť za otcove činy či vyjadrenia, pretože každý má právo na názor. Týka sa to aj môjho otca, ktorého milujem a rešpektujem," cituje portál Tennis World 26-ročného lídra svetového rebríčka Djokoviča.

Na svojho otca nemá vplyv

"Otec mi výrazne pomohol dostať sa v živote tam, kde som, ale niekedy ľudia jednoducho vyrukujú so svojimi pohľadmi na vec a ja musím prízvukovať, že nemám žiadny vplyv na obsah," zdôraznil Belehradčan.

Srdjan Djokovič koncom júla pre srbský Kurir povedal: "Federer je zrejme stále najlepší hráč v histórii, ale ako človek má aj odvrátenú stránku. Obrátil sa proti Novakovi počas Davis Cupu v Ženeve v období, keď si uvedomil, že ide o jeho nástupcu, a usiloval sa ho znevážiť všetkými spôsobmi." Federer počas predmetného tímového stretnutia poukázal na súperove pričasté prestávky na ošetrenie. Neskôr v roku 2008 v Monte Carle rozhorčene zakričal smerom k vyzývateľovej hráčskej lóži "shut up (zmĺknite)". Na adresu Nadala Djokovičov otec skonštatoval: "Bol jeho najlepší kamarát, kým nad ním víťazil. Keď sa to zmenilo, priateľstvo sa rozplynulo. Je to nešportové."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články