Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Djokovič (26) v prípade zisku titulu príde aj do Košíc
Zdielať na

Djokovič (26) v prípade zisku titulu príde aj do Košíc

KOŠICE / Mužská tenisová jednotka, Srb Novak Djokovič, príde svoj prípadný zisk titulu vo dvojhre na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži osláviť aj do Košíc.

Metropola východného Slovenska bude na budúci týždeň dejiskom 11. ročníka tenisového turnaja ATP Challenger Tour Košice Open (dotácia 30 000 eur + H, antuka). Podujatie sa uskutoční 10. - 15. júna v areáli Anička na Kostolianskej ceste. V Košiciach sa predstavia aj dvaja mladší bratia Novaka Djokoviča.

"Do kvalifikácie sa dostane Marko Djokovič. Voľnú kartu do hlavnej súťaže sme udelili najmladšiemu zo súrodencov Djolemu. Budeme si môcť pozrieť, ako sú na tom v porovnaní s veľkým bratom Novakom. Hovoril som s Djokovičovým trénerom Marošom Vajdom a ak by sa Novakovi podarilo vyhrať Roland Garros v Paríži, príde to osláviť do Košíc. Ja verím, že sa tak stane a najstaršiemu Djokovičovi treba držať palce, aby mu vyšiel Roland Garros, aby potom priletel za bratmi na Aničku," uviedol pre internetové vydanie denníka Korzár technický riaditeľ košického turnaja Branislav Stankovič.

Aktuálna svetová jednotka Novak Djokovič sa na antuke pri Buloňskom lesíku dostal už do semifinále, v boji o finálovú účasť však bude mať najnáročnejšieho možného súpera - antukového kráľa Rafaela Nadal zo Španielska. Ich duel sa uskutoční v piatok 7. júna.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články