Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Mečíř (49) uprednostnil antukovú genialitu Nadala
Zdielať na

Mečíř (49) uprednostnil antukovú genialitu Nadala

Zdroj: tasr

PARÍŽ / Kapitán slovenskej daviscupovej reprezentácie tenistov Miloslav Mečíř osobne pobudol na parížskom antukovom Roland Garros, predpokladá ôsmy celkový triumf Španiela Rafaela Nadala.

"Predurčuje ho k tomu jeho antuková genialita a schopnosť rýchlo si zvyknúť na súpera. Federer hrá pomerne dobre, aj Djokovič, ale favoritom je stále Nadal," povedal olympijský víťaz zo Soulu 1988 Mečíř pre spravodajstvo Slovenského tenisového zväzu (STZ) a nadľahčene priznal: "Nechcel by som byť na druhej strane dvorca proti komukoľvek... Konkurencia silnie, rýchlosť ide dopredu."

Bojnický rodák, samozrejme, sledoval výkony Slovákov vo francúzskej metropole: "Kližan ukázal, že sa vie zaradiť do špičky. Lacko mal v prvom kole ťažkého súpera v Američanovi Querreym a nestihol sa rozohrať. Pozrel som si aj našich deblistov, žiaľ, v Paríži sa im nedarilo."

Zo Švédov, budúcich daviscupových súperov Slovenska, mal Mečíř možnosť vidieť iba deblistov, lebo v dvojhre neštartoval nijaký zástupca Tre Kronors. "Stretol som sa s Matsom Wilanderom, ktorý pôsobí ako komentátor a je už viac Američan ako Švéd. Vyjadril však ľútosť nad tým, že jeho krajania chýbajú v súčasnosti v popredí. Jediným špičkovým tenistom v dvojhre bol v posledných rokoch Söderling, ale ten sa dlhodobo trápi s mononukleózou, ktorá sa mu po záťaži vždy vráti," povedal Mečíř. Slováci budú čeliť Švédom 13. - 15. septembra v 1. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davis Cupu, a to na tvrdom povrchu DecoTurf pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC v Bratislave.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články