Zatiahnuté
13°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Kližan (23) po úspešnej sezóne Nováčikom roka 2012
Zdielať na

Kližan (23) po úspešnej sezóne Nováčikom roka 2012

Zdroj: sita - Kližan

Slovenský tenista Martin Kližan sa stal laureátom titulu Nováčik roka 2012 na hlavnom profesionálnom okruhu.

Asociácia tenisových profesionálov (ATP) oznámila výsledky hlasovania samotných hráčov v pondelok. Spolu s 23-ročným Bratislavčanom boli medzi nominovanými Belgičan David Goffin, Poliak Jerzy Janowicz a Rus Andrej Kuznecov.

Posun zo 117. na 34.miesto

Zverenec Karola Kučeru Kližan sa v hodnotenom období, teda medzi koncom sezóny 2011 a 8. októbrom 2012, posunul v renkingu zo 117. na 34. pozíciu. Víťaz septembrového turnaja ATP World Tour 250 v Petrohrade a predtým osemfinalista newyorských grandslamových US Open figuruje tento týždeň na 29. priečke, čo je jeho vyrovnaný osobný rekord. Hlasovanie uzavreli počas minulotýždňového turnaja ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas v Paríži-Bercy.

Pozdrav z dovolenky na Maledivách

"Som veľmi spokojný s tým, ako mi vyšla táto sezóna. Z hráča, ktorý bol na jej začiatku niekde na 120. mieste v rebríčku, som sa stal členom Top 30. Dostal som sa tam tvrdou prácou, a to nielen tohtoročnou, ale dlhodobou. Chcem poďakovať celému môjmu realizačnému tímu, má na tomto ocenení obrovský podiel. Som rád, že tenisti zvolili mňa. Myslím si, že je to zaslúžené ocenenie za moje výkony a výsledky v sledovanom období, hoci po jeho uzávierke teraz Janowicz dosiahol finále veľkého halového turnaja v Paríži," povedal Martin Kližan  z dovolenky na Maldivách. Opora daviscupovej reprezentácie sa predstaví budúcu stredu 14. novembra na bratislavskom exhibičnom podujatí Tennis Classic proti srbskému lídrovi svetového rebríčka Novakovi Djokovičovi, následne pobudne na regeneračnom pobyte v Piešťanoch a zamieri na sústredenie do Tatier.

Djokovič a Bryanovci na vrchole

V rámci tradičnej príslušnej bilančnej aktivity ATP sa Hráčmi roka 2012 vo dvojhre a štvorhre automaticky stali koncoročné jednotky renkingu, čiže Srb Novak Djokovič, resp. americkí bratia Bob a Mike Bryanovci. Cenu Stefana Edberga za prístup získal Švajčiar Roger Federer, návrat roka sa vydaril Nemcovi Tommymu Haasovi, najvýraznejší progres predviedol Austrálčan Marinko Matosevic a Humanitárnu cenu Arthura Asheho si vyslúžil spomenutý Djokovič. V hlasovaní fanúšikov sa najväčšími obľúbencami stali Federer a Bryanovci. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články