Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Slovákom na Arnold Classic nedovolili súťažiť!
Zdielať na

Slovákom na Arnold Classic nedovolili súťažiť!

Má 52 titulov majstra sveta v rôznych bojových umeniach. Napriek tomu sa Roman Volák dočkal nepríjemného prekvapenia. Nepovolili mu súťažiť na Arnold Classic Europe v Madride. Niečo také sa mu stalo po prvý raz v kariére!

Do Španielska pritom rodák z Košíc poslal všetky papiere, ktoré od neho organizátori žiadali. "Aj som ich všetky predložil. Vedeli, kto som, odrazu so mnou aj vedeli komunikovať v angličtine, ale rozhodnutie nezmenili. Jednoducho ma nepustili bojovať a vysvetlenie som v podstate žiadne nedostal. Som veľmi veľmi sklamaný," skonštatoval po návrate jeden z najlepších slovenských reprezentantov v bojových umeniach.

Na súboje kickboxerov v kategórii full contact sa ani nešiel pozrieť. To si radšej vychutnal príchod Arnolda Schwarzeneggera.

"Sľubovali, že to bude podujatie na vysokej úrovni a bol to len poriadny trapas. Stalo sa mi, že som z vlastnej viny zmeškal štart na jednej súťaži, ale toto som ešte nezažil."

Rovnako ako Volák pochodil v Madride aj Gabriel Harčárik. Ani slovenský reprezentant v pretláčaní rukou nemohol na Arnold Classic súťažiť. A taktiež bez udania dôvodu.

"Mne potom aspoň ponúkli exhibičné vystúpenie. Ale to je slabá náplasť za to, že nemám na krku "placku" z tohto prestížneho podujatia," neskrýval sklamanie držiteľ zlatých medailí siedmich asociácií.

Už o dva týždne si môže náladu vylepšiť. Na svetovom šampionáte v Taliansku má totiž v pláne rozšíriť si svoju zbierku o ďalšie cenné kovy.