Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ani nie rok po hrôzostrašnom páde Grugger opäť na svahu!
Zdielať na

Ani nie rok po hrôzostrašnom páde Grugger opäť na svahu!

Kto videl v januári tohto roka pád Hansa Gruggera počas pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Kiztbüheli, ten sa modlil, aby to prežil. Rakúšan to zvládol. Navyše potvrdil slová mnohých lekárov, že športovci sú jednoducho "iní" pacienti. Po deviatich mesiacoch sa opäť objaví na svahu.

Už v máji zaznelo z úst 29-ročného pretekára, že robí všetko pre to, aby sa čo najskôr opäť postavil na lyže. A nielen postavil, ale aby opäť súťažil o body. Až teraz mu však muži v bielom dali oficiálne povolenie. Musel však absolvovať dôkladné lekárske vyšetrenia i niekoľko špeciálnych testov.

Grugger si totiž pri januárovom, takmer smrteľnom páde, spôsobil veľmi vážne zranenia: nôh, krčnej chrbtice, pľúc a najmä hlavy. Absolvoval operáciu mozgu i dva chirirgické zákroky lebky. V umelom spánku ho udržiavali 11 dní a všetci si vydýchli, keď po prebratí dokázal sám dýchať. To, že teraz chce a môže naplno trénovať je doslova zázrakom.

Ako je na tom s kondičkou i psychikou si otestuje už v stredu na ľadovci Rettenbach v Söldene. Spoločnosť mu budú robiť kolegovia z rakúskeho reprezentačného tímu. O jeho návrate do kolotoča Svetového pohára je však zatiaľ predčasné hovoriť.